2024/05/17

Ukrainiečius stebino pažanga

Praėjusį šeštadienį iš Kupiškio išvyko Ukrainos Manevičių rajono delegacija. Nuo gruodžio 8 d. mūsų krašte viešėjo 40 mokyklų vadovų bei švietimo sistemos darbuotojų. Iš viso Manevičių rajone yra 59 mokyklos. Svečiai buvo apgyvendinti Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje, o po ugdymo įstaigas ukrainiečius lydėjo Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Knizikevičius.

Grupė apsilankė vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“, muzikos mokykloje, Povilo Matulionio vidurinėje, Antašavos, Noriūnų Jono Černiaus, Šepetos Almos Adamkienės pagrindinėse mokyklose, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje. Anot V. Knizikevičiaus, ukrainiečiai liko sužavėti renovuotomis mokyklų patalpomis, geru aprūpinimu kompiuterine įranga, baldais. Muziejininkas Andrius Kleniauskas svečiams iš Manevičių pristatė įžymias Kupiškio vietas, Adomo Petrausko muziejų.

Penktadienio popietę ukrainiečiai susitiko su rajono meru Leonu Apšega. Keturis kartus Manevičiuose viešėjęs vadovas papasakojo apie Kupiškio rajoną, savivaldos sistemą, ūkį, kultūrinį gyvenimą, socialines bei švietimo problemas. Delegacijos nariai domėjosi, ar pas mus nėra specialių programų ypatingai gabiems mokiniams, ar aktuali jaunimo žalingų įpročių problema.

Manevičių rajono vadovas Gavryliukas Prokopovičius džiaugėsi, kad tarp dviejų savivaldybių partnerystė užmegzta ne tik valdymo bei kultūros, bet ir švietimo srityje. L. Apšegai jis padovanojo cerkvę vaizduojantį paveikslą bei rankomis ukrainietiškais motyvais austą rankšluostį. Kupiškėnų grupė į Manevičius pakviesta kitų metų pavasarį.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video