2024/05/17

Stabtelkit minutėlę

Kunigo apsilankymas tikinčiųjų namuose prieš Kalėdas tapo įprastu reiškiniu tradicinėms katalikų šeimoms. Vieni atiduoda piniginę duoklę bažnyčiai, kiti tikisi atsakymų į konkrečius klausimus, nuoširdaus pokalbio. Tačiau ne visur priimtina per kalėdą plačiai atverti duris bažnyčios tarnams.

Mindaugas Jankauskas

(Aukštupėnai)

Į dvasininkų kalėdinį apsilankymą namuose nekreipiu dėmesio, specialiai nelaukiu. Seniems ar ligotiems žmonėms gerai, kad namuose suteikiami sakramentai. Aš esu prieš pinigų davimą kunigams kalėdos metu. Bažnyčią gali remti valstybė, o jos tarnai užsidirba tuokdami ar laidodami žmones. Manau, kad kunigai taip pat siekia pritraukti žmones į bažnyčią, o jaunam žmogui tai nėra labai aktualu.

Edita Dobrickienė

(Kupiškis)

Kraštiečių mikrorajone kunigai ne pas visus apsilanko. Atsakingas žmogus pasidomi, ar bute priims dvasininką, tačiau miesto žmonės nėra įpratę prie tokių vizitų. Turbūt ir aš, nepraktikuojanti katalikė, jausčiausi nejaukiai, tarsi skolinga jiems pinigų. Kaimo žmonės, priešingai, laukia kunigo, kuris pašventina namus, palinki gražių švenčių.

Bronislovas Domža

(Kupiškis)

Yra skirtingas vertinimas. Tikram krikščioniui, dalyvaujančiam apeigose, kunigo apsilankymas sukuria būsimos Kalėdų šventės nuotaiką. Nėra nieko blogo, kad dvasininkai beldžiasi į kiekvienus namus. Antra vertus, priešiškai nusiteikęs žmogus gali atsisakyti priimti kunigą. Ir tai yra normalus pasirinkimas. Mano nuomone, svarbu kunigą priimti pagarbiai, kaip ir bet kurį kitą svečią. Prieš porą metų pas mus apsilankęs dvasininkas pašventino namus, maloniai pabendravome. O per didžiąsias šventes su šeima apsilankome bažnyčioje.

Aldona Širvinskaitė

(Kupiškis)

Mūsų laiptinėje, Krantinės g. daugiabutyje, tikintieji sutartinai laukia kunigo apsilankymo, susitvarko namus, padengia stalą. Šiltas priėmimas būna malonus visiems. Manau, kad reikia paremti bažnyčią, mums patarnaujančius dvasininkus. Tačiau ir neturintys pinigų ar jauni žmonės mūsų name nėra nusiteikę priešiškai.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video