2024/05/19

Pragaištingas mačo pratęsimas

Dviem pralaimėjimais Lietuvos regionų krepšinio lygos 2005-2006 metų čempionato pirmojo etapo antrojo rato Aukštaitijos pogrupio varžybas baigę mūsų rajono krepšininkai nepateko tarp pirmųjų trijų šios zonos komandų, kurios su kitų Vidurio, Suvalkijos ir Žemaitijos regionų devyniomis ekipomis (iš pirmenybėse dalyvaujančių 24) suformavo dvylikos grupę, kovosiančią dėl medalių bei teisės žaisti šalies nacionalinėje krepšinio lygoje.

Kupiškėnų rinktinė paskutinį lapkričio penktadienį devintojo turo mače Švenčionyse nepajėgė atsispirti aikštės šeimininkų spaudimui ir buvo nušluota 110:80 (27:20, 34: 18, 24:24, 25:18).

Tolygiai didindami pranašumą “Švenčionys„ jau iki didžiosios pertraukos susikrovė 23 taškų persvarą, gerai įgyvendino savo trenerio reikalavimus ir antroje susitikimo pusėje. Tad priešvaržybinės “Kupiškio sporto centro-Dailistos„ viltys atsirevanšuoti vietos krepšininkams už namuose neseniai patirtą apmaudžią nesėkmę greitai buvo palaidotos. Atkakliausiai jiems priešinosi Marius Dunčia, Ričardas Nacius ir Aurelijus Adomavičius, pelnę atitinkamai 25, 22 ir 18 taškų.

Šeštadienį Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos sporto salėje kupiškėnai priėmė Panevėžio antrąją komandą. Šis mačas abiejų ekipų pozicijų turnyrinėje lentelėje pakeisti jau negalėjo, tačiau vyko gana principingai, suteikdamas žiūrovams daug emocijų.

Vangiai pradėjusi rungtynes “Dailista„ po pirmojo kėlinio 17:30 atsiliko nuo varžovų, bet palengva įsisiūbavo ir per antrąsias dešimt kovos minučių jau nebeleido svečiams aikštėje laisvai jaustis. Nors iki trečiojo ketvirčio pradžios 15 taškų atstumu priekyje dar žengė panevėžiečiai, bet antroje dvikovos dalyje žaidimo sąlygas jau diktavo kupiškėnai. Visiškai baigiantis rungtynių laikui rezultatas buvo lygus 82:82. Likus penkioms sekundėms varžybų teisėjų sprendimu kamuolys paskutinei atakai atiteko “Dailistos„ atstovams, tačiau skubėdamas jį perduoti komandos draugams A. Adomavičius suklydo ir susitikimą teko pratęsti. Po šio skaudaus klupterėjimo mūsų vyrai nebeatsigavo. Per papildomas penkias minutes situacija aikštėje pasikeitė. Panevėžiečiai surinko dvigubai daugiau (18) taškų ir laimėjo 100:91 (30:17, 18:16, 22:26, 12:23, 18:9). Kupiškio rinktinei R. Nacius įmetė 32 taškus, Ričardas Alekna – 22, A. Adomavičius – 17.

Iš Aukštaitijos pogrupio į komandų, kurios įsitvirtino pirmajame dvyliktuke, grupę prasimušė Biržų “Rinkuškių alus„, Panevėžio “Bangenės miškas-Aivera„ ir Panevėžio “Panevėžys-2„. Tuo tarpu “Kupiškio sporto centras-Dailista„ su viena įskaitine pergale dabar varžysis dėl keturių papildomų kelialapių, suteiksiančių galimybę prisijungti prie pirmųjų dvylikos ekipų. Su kuo ir kada mūsiškiams antrajame čempionato etape teks grumtis, paaiškės po šią savaitę Vilniuje įvyksiančio komandų vadovų pasitarimo.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video