2024/05/19

Dovanų maišai iš Norvegijos netilpo salėje



Norvegai lankėsi daugiavaikėse Noriūnų seniūnijos šeimose. Dovanomis apdalijo rudilietės Tatjanos Petronienės bei noriūnietės Daivos Juodiškienės vaikus.

Tądien kalėdinių dovanų Paketurių Šv. Kazimiero vaikų globos namų auklėtiniams atvežė ir Alizavos, Šimonių bei Skapiškio seniūnai. Kiek vėluodami atvyko norvegai ir iš Kupiškio autobusų parkui padovanoto autobuso „Volvo“ nešė surinktą labdarą. Didžiulė krūva maišų bei dėžių buvo sukrauta salėje ir koridoriuje. Šių namų gyventojai nesiliovė aikčioję iš nuostabos, matydami nešamas dovanas. Mažiausieji puolė į glėbį dosniesiems norvegams, jaukiai įsitaisė ant jų kelių. Vaikų namų auklėtiniai parodė svečiams šiltą spektaklį apie tai, kaip viena mergaitė ieškojo laimės.

E. Olaisen teigė į Kupiškį atvykusi šešioliktą kartą. Šv. Kazimiero vaikų globos namuose ji atpažino tuos pačius veidus bei ūgtelėjusius vaikus. Kaip ir pernai prieš Kalėdas, vaikus nudžiugino norvegiškas pyragas – saldus ir spalvingas pasakų namelis, kurio paragauti jie galės šventinį vakarą.

Vaikai svečiams padovanojo savo piešinių, o įstaigos direktorė Danutė Bukinienė poniai Edrund įteikė kalėdinę dovanėlę.

Rotariečiai skyrė dovanų ir dviem daugiavaikėms Šimonių seniūnijos šeimoms. Ne primą sykį norvegų parama pasiekė ketvirtosios atžalos prieš porą mėnesių sulaukusius Renatą ir Artūrą Burkauskus, kurie iš Pelyšių persikėlė gyventi į sodybą Šimonyse. O penkis pametinukus sūnus auginantiems Sandrai ir Remigijui Baseckams labdara svečiai pagelbėjo pirmą kartą.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video