2024/04/29

Savivaldybėje kabančius darbus glosto tūkstančiai žvilgsnių

Pirmadienį rajono meras Leonas Apšega Savivaldybės posėdžių salėje susitiko su rajono moksleiviais – darbų, eksponuotų Savivaldybėje, autoriais. Susitikime taip pat dalyvavo vicemeras Jonas Jarutis, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Vidas Vilimas, šio skyriaus vyr. specialistė Alvyra Šepetienė.

Pasak mero, jau tapo gražia tradicija Savivaldybėje eksponuoti rajono tautodailininkų, dailės mokytojų, moksleivių kūrybos darbus. Juos išvysta daug į šią įstaigą užsukančių žmonių – tiek mūsų rajono gyventojų, tiek svečių iš visos Lietuvos bei užsienio. Pastaruoju metu čia buvo eksponuojama 18 autorių iš Noriūnų Jono Černiaus pagrindinės, Subačiaus vidurinės mokyklų, Kupiškio muzikos mokyklos dailės skyriaus darbai – 21 kūrinys. Jų autoriams už surengtą parodą buvo skirta 400 Lt premija. Ši suma padalyta ir už ją nupirktos dovanėlės, kurios ir įteiktos meninę gyslelę turintiems moksleiviams. Anot į susirinkusius mokinius besikreipusio V. Vilimo, tebūnie tai jiems kūrybinis impulsas, jog turėtų ugnelę savyje, darbai negulėtų stalčiuose.

Dabar Savivaldybę puošia Ievos Molytės (Subačiaus vidurinė mokykla) ir Daivos Smičiūtės (Kupiškio muzikos mokyklos dailės skyrius) kūrybos darbai.

Mokytojai Ritai Laskauskienei meras perdavė ir Pedagogų profesinės raidos centro padėką, pasirašytą šios įstaigos direktoriaus Gintauto Rudzinsko, skirtą Kupiškio muzikos mokyklos dailės skyriaus pedagogams už dalyvavimą respublikinėje parodoje “Vaikų ir moksleivių kūrybiškumo ugdymas Kupiškio r. švietimo įstaigose”.

A. Šepetienė rajono vadovui išsakė dailės ir literatūros mokytojų norą išleisti rajono vaikų kūrybiškumą atspindinčią knygelę, tuolab jog jų pripažintų darbų yra nemažas pluoštas. Kultūros ir švietimo skyriaus vyr. specialistė padėkojo mokytojai Genei Vaičikauskienei, turėjusiai nemažai triūso, jog praėjusį penktadienį Subačiaus vidurinėje mokykloje įvyktų respublikinė dailės mokytojų metodinė konferencija “Atradau kūrybos džiaugsmą”. Joje dalyvavo apie 70 pedagogų iš visos šalies.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video