2024/05/19

Stabtelėkit minutėlę

Paryžiuje pasibaigusioje Tarptautinės lesbiečių ir gėjų asociacijos (ILGA) Europos regiono (ILGA Europe) konferencijoje buvo nuspręsta 2007 metų konferenciją surengti Vilniuje. Dėl tokio sprendimo pastarosiomis dienomis Lietuvos žiniasklaidoje užvirė vieša diskusija. Kairuoliškų pažiūrų jaunimas sveikina sprendimą kitais metais surengti seksualinių mažumų kongresą Vilniuje, “dešinieji„ – grasina piketais. Kitose Baltijos valstybėse surengtų analogiškų konferencijų kontekste vykę homoseksualų vieši renginiai sukėlė prieštaringų visuomenės vertinimų ir net smurtinių protesto akcijų. Ką šia tema galvoja kupiškėnai?

Laura ŽALIAUSKAITĖ

(Kupiškis)

Dėl ketinamos rengti seksualinių mažumų konferencijos neturiu nieko prieš. Tačiau teko girdėti, jog norima rengti ir viešą pasirodymą Vilniaus gatvėse. Tam nepritarčiau. Latvijoje ir Estijoje šiemet vykę seksualinių mažumų paradai susilaukė didelio visuomenės pasipriešinimo – Rygos gatvėmis pirmą kartą šalies istorijoje atvirai žygiavę gėjai ir lesbietės buvo įžeidinėjami ir apmėtyti kiaušiniais. Ko gero, panaši konfliktinė reakcija kiltų ir pas mus. Nereikėtų savo lytinės orientacijos reikšti viešumoje, juolab kad postsovietinės šalys nepasižymi didele tolerancija.

Ramutė KVEDARAVIČIENĖ

(Skapiškio gelež. stotis)

Manau, kad nederėtų tokius renginius organizuoti Lietuvoje. Nereikėtų homoseksualistams savo idėjas propaguoti viešai. Tai nenormalu ir nepriimtina, ateities problema. Pritariu protesto akcijoms ir piketams prieš seksualinių mažumų renginį mūsų šalyje. Beje, dėl tolerancijos stokos jie čia ir patys nukentėtų.

Vytautas KAMINSKAS

(Naiviai)

Rengti homoseksualistų susirinkimą Vilniuje – visiška nesąmonė. Žmonės baigia išsigimti, argi anksčiau buvo taip? Iš užsienio pas mus, begaudant madą, skverbiasi visokios beprasmybės. Norint surengti konferenciją, reikalingas ir finansavimas. Geriau tuos pinigus skirtų pensijoms pakelti. Garbės mūsų šaliai toks renginys nepadarytų – tik pažemintų mūsų tautą ir jos išpažįstamas tradicines vertybes.

Saulius VENCLOVAS

(Kupiškis)

Girdėjau diskusijas šia tema, tačiau man tai neįdomu, nesvarbu ir neaktualu. Kaip nori, kaip jiems išeina, taip tegu ir daro, nemanau, jog kažkoks renginys turėtų didelės reikšmės. Čia jau jų problemos.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video