2024/05/06

Po plėvele nenoriai dygsta stadiono žolė

Lauko g. gyventojai ir atvykusieji į turgų smalsauja, kokie darbai vyksta greta esančiame didžiuliame stadione. Vienos kupiškėnėsietės svečiai spėliojo, kas yra po banguojančia polietileno jūra. „Iš pradžių manėme, kad ten vanduo. Sakom, gal kokia ledo arena bus?“ – šmaikštavo į redakciją užsukusi moteris, norėdama sužinoti, kas daroma už metalinės tvoros.

Kad tai nebus žiemos sportui skirtas stadionas, patvirtino Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos administratorius ūkio reikalams Vidmantas Liubamirskas. Šiuo metu stadionas rekonstruojamas: atnaujinama veja, bėgimo takai, krepšinio aikštelės. Po plėvele palaikoma drėgmė žolei. Dėl sauso rudens ji menkai augo, veją ne kartą laistė priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai.

Lengvosios atletikos bei krepšinio aikštelėms ruošiama speciali gumos danga. Numatyta įrengti tribūnas, pavėsines. Stadiono rekonstrukcija visiškai užbaigta bus tik kitų metų pavasarį.

Čia darbuojasi UAB „Nodama“ bei VĮ „Panevėžio regiono keliai“ Kupiškio kelių tarnybos vyrai. Rekonstrukcijos projektą finansuoja rajono Savivaldybė. Iš paskolos lėšų skiriama 154 702 Lt, dešimtadalį šios sumos (15 tūkst. litų) pridėjo Kūno kultūros ir sporto departamentas.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video