2024/05/18

Techninio sporto asai stebino žiūrovus

Baigiantis techninių sporto šakų šių metų šalies pirmenybėms gražią atsisveikinimo su praeinančiu sezonu sporto šventę auto moto šou „Kupiškis 2005“ žiūrovams užvakar surengė Kupiškio visureigių klubas „35 coliai“. Nors tądien saulę vis dažniau uždengdavo pilkšvų debesų marškos, iš kurių protarpiais netgi pliuptelėdavo smarkokas lietus, į Uoginius susirinko apie tūkstantį technikos mėgėjų. Kiekvienas jų stengėsi prasibrauti arčiau motokroso trasos, ant buvusio žvyro karjero šlaitų, kad geriau matytų šalyje nekart pasižymėjusių varžybų dalyvių iš Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Biržų, Joniškio, Molėtų, Anykščių, Utenos, Rokiškio ir, žinoma, Kupiškio kovą. Lenktyniavo taip pat trys motociklų vairuotojai iš Latvijos.

Susirinkusieji patyrė didelį malonumą stebėdami trijų rungčių – autobulių, motociklų ir automobilių kroso – atstovų pasirodymą.

Tarp 50 kubinių centimetrų motociklus vairavusių vaikų nepralenkiamas buvo kaunietis Vincentas Natkevičius, antroje ir trečioje vietoje palikęs Biržų „Agarui“ atstovavusį Liutaurą Bitiną ir savo komandos narį Tomą Gutauską. Lenktyniavę iki 500 kubinių centimetrų klasės motociklais prizininkais tapo biržiečiai Dovydas Venslovas ir Domas Grundelė, trečią dienos laiką parodė Dominykas Juodgudis.

Pačiais galingiausiais 750 kubinių centimetrų motociklais su priekabomis laurus nuskynė rokiškėnai tėvas su sūnumi Romas ir Mantas Kišūnai. Audringais džiaugsmo šuorais sporto aistruolių buvo sutikti ir antri finišavę kupiškėnai Andriejus Vareika su savo porininku Sigitu Grigaliūnu. Panevėžio „Semos“ klubo garbę ginantis mūsų rajono lenktynininkai Zigmas Žiūkas su Renatu Jankausku užėmė trečiąją vietą. Mūsiškių Sauliaus Miliškevičiaus ir Almanto Kuliešiaus ekipažas liko už prizininkų nugarų. Iš viso motociklais lenktyniavo 26 ekipažai.

Dvidešimties automobilių kroso dalyvių grupėje vėl puikiai važiavo mūsiškis Simonas Kazbaras. Jam atiteko antrosios pozicijos laurai. Čia nugalėjo Manigirdas Žukas iš Biržų, o ant trečiosios garbės pakylos varžybų rengėjų buvo pakviestas molėtiškis Saulius Žunda. Daliaus Valiuko mašiną finaliniame važiavime varžovai kliudė, apsuko, ji užbuksavo ir finišo nebepasiekė. Dėl automobilio gedimo iš trasos taip pat turėjo pasitraukti ir Deividas Vareika.

Autobulių kautynėse, kurioms buvo užsiregistravę 12 vairuotojų, triumfavo joniškiečiai Artūras Rutkus ir Gintautas Ralys. Kupiškėnas Audrius Stanis liko trečias, o jo komandos draugas Alvydas Januška – šeštas.

Įspūdingo šou organizatoriai ir rėmėjai transporto vairavimo meistriškumą demonstravusiems sportininkams prizų negailėjo. Geriausiai pasirodžiusiems įteiktos taurės, piniginės ir daiktinės dovanos, diplomai.

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video