2024/05/06

Spalį spąstai dar nebaugina

Praėjusį penktadienį prie Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštės stabtelėjo automobilis, kurio priekaboje praeivio akį traukė sukonstruoti dideli spąstai. Taip spalio mėnesį vykstančią akciją „Prisipažink, nes būsi pagautas“ reklamavo AB „Rytų skirstomieji tinklai“.

Šiais metais Rytų Lietuvoje labai padaugėjo elektros energijos grobstymo faktų. Per pirmąjį pusmetį jau nustatytas 871 toks atvejis, bendrovei padaryta žala viršija 1,8 mln. litų. Dauguma elektros energijos grobstytojų – individualių namų ir butų gyventojai.

„Ištiesėme pagalbos ranką tiems, kurie neteisėtu būdu naudoja elektros energiją ir vagia bendrovės turtą, – sakė tądien per Panevėžio apskritį automobiliu važiavęs AB „Rytų skirstomieji tinklai“ Panevėžio regiono apskaitų skyriaus vadybininkas Alfredas Kačenauskas. – Tik spalio mėnesį kiekvienam, prisipažinusiam dėl vagystės, bus dovanojama. Į namus atvykę bendrovės darbuotojai nesurašys neapskaitinio elektros naudojimo akto ir nereikalaus atlyginti bendrovei padarytą žalą, bet sutvarkys elektros apskaitą“. Specialisto teigimu, lapkritį prisipažinti jau bus per vėlu, pažeidėjų laukia didelės baudos.

Spąstais nesiekiama įbauginti bendrovės klientų, o su šypsena priminti apie pareigą sąžiningai atsiskaityti už suvartotą elektros energiją. „Norime paskelbti, kad „Rytų skirstomieji tinklai“ pradeda rimtą kovą prieš nesąžiningus vartotojus“, – tvirtino A. Kačenauskas. Jo teigimu, ne vienas praeivis (penktadienį pravažiuotas Subačius, Noriūnai, Skapiškis, planuota nukeliauti iki Rokiškio) stabtelėjo prie keisto įrenginio. Jiems buvo dalijami informaciniai lankstinukai su nurodytu nemokamu telefonu. Jie palikti ir pašto skyriuose bei seniūnijose.

Anot įmonės filialo Panevėžio elektros tinklai Kupiškio skyriaus direktoriaus Algirdo Baltrūno, šiais metais mūsų rajone elektros vagysčių atvejų užfiksuota nedaug ir šis skaičius, palyginti su pernai, sumažėjo. Tačiau per akciją dar nesulaukta nė vieno prisipažinimo.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video