2024/05/18

Lipa lyderiams ant kulnų

Panevėžio rajone surengtame Lietuvos visureigių bekelės sporto čempionato priešpaskutiniame, devintajame, etape „Lankmeta-Bastūnas Grand Prix“ sėkmingai važiavę kupiškėnai išsaugojo lyderių pozicijas.

Mūsų rajonui atstovavo trys ekipažai. Tarp septynių TR-3 klasės visureigių „Daihatsu Rocy“ vairavęs Žilvinas Vareika su navigatoriumi Nagliu Čepeliu užėmė trečiąją vietą, o Linas Kazbaras su sūnumi Simonu „Nissan Patrol“ džipu startavę tiktai pirmąją dieną liko septinti. TR-2 klasės mašinomis varžėsi 13 ekipažų. Čia taip pat meistriškai sudėtingą trasą įveikė mūsiškiai Alvijonas Murnikovas ir Irmantas Palileika. Jų valdomas „Nissan Patrol“ finišavo trečias.

Patyręs tokių varžybų asas, Kupiškio visureigių klubo „35 coliai“ prezidentas N. Čepelis mūsų laikraščiui sakė, jog per dvi dienas sportininkams teko įveikti penkis ruožus. Pirmiausia reikėjo lenktyniauti naktį, todėl sunku buvo orientuotis, nemažai automobilių įklimpo ar sugedo. Daugelis ekipažų finišą pasiekė tik po 7-8 valandų. Įveikiant keturis ruožus dieną, anot N. Čepelio, privalumų turėjo mažiau ištobulintos mašinos. Jųdviejų su Žilvinu sunkiam džipui, kuris parengtas brautis per gana sudėtingas kliūtis, trasa buvo per lengva.

Paskutinįjį šių metų čempionato etapą numatoma surengti spalio pabaigoje Gariūnų karjere prie Vilniaus. Iki šiol puikiai važiuojantys kupiškėnai yra tarp varžybų lyderių. Ž. Vareika su N. Čepeliu ir A. Murnikovas su I. Palileika TR-3 ir TR-2 visureigių klasėse užima antrąsias vietas. Nuo pirmosiose pozicijose įsitvirtinusių ekipažų atsilieka atitinkamai tiktai 60 ir apie 30 taškų.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video