2024/05/18

Dviratininkai bus matomi tamsoje

Šių metų spalio 10-31 dienomis Kupiškio rajono policijos komisariato viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyris skelbia saugaus eismo akciją MUMS RŪPI JŪSŲ SAUGUMAS. „Šios akcijos pagrindinis tikslas – drausminti gatvėse ir keliuose vairuojančius dviratininkus, atkreipiant dėmesį į jų elgesį tamsiu paros metu“, – komentavo poskyrio viršininkas Vytautas Stančikas, priminęs, kad vasaros pabaigoje ir rudenį šie vairuotojai kelyje daugiausiai nukenčia.

Vykdant šią akciją mūsų miesto ir rajono dviratininkams bus dalijamos biržiečių UAB „Valdaura“ pagamintos specialios liemenės (iš viso – 100). Pirmosios iš jų išdalintos praėjusį ketvirtadienį, kuomet trys policijos pareigūnų ekipažai Kupiškyje stabdė dviratininkus, tuo pačiu primindami jiems apie saugų eismą kelyje. Kitomis dienomis liemenes gaus rajono gyventojai. „Mes tikime, – teigė V. Stančikas, – kad dviratininkai, kurie naudosis šiomis liemenėmis tamsiu paros metu, bus saugesni, juos iš tolo pastebės automobilių vairuotojai“.

Aukštupėnų k. gyventojas Arvydas Saulis teigė pirmąsyk šį rudenį išsiruošęs minti dviratį. Paprastai jo šeima važinėja automobiliu. EPP patruliui Tadui Urbanovičiui ir “Mintims„ vyras tvirtino manąs, kad vairuotojai yra kultūringi.

Saugus kelyje jaučiasi ir dviračiu iš darbo Byčiuose į namus Bagdonių k. važinėjantis Anatolijus Griščenka. Žinoma, jį labai nudžiugino akcijos metu pareigūnų padovanota šviesą atspindinti liemenė.

Aukštupėnų k. gyventoja Zita Morkūnienė nenorėjo sutikti, kad automobilių vairuotojai gerbia dviratininkus. Šia transporto priemone ji keliauja keturis kartus per dieną, tačiau stengiasi sutvarkyti reikalus iki saulės laidos: po to važinėti dviračiu nesaugu. Su mažamete dukra ji tądien mynė ne dviratininkų taku, mat ten pavojų kelia blogas matomumas, staiga iš kiemų išsukantys automobilių vairuotojai ir, deja, nekultūringi pėstieji. Dviratį taip pat pamėgusios vyresnės septynerių metų dukros Zita į gatves niekada neišleidžia vienos.

Janina Juodelienė iš to paties kaimo ant dviračio sėda važiuodama pas gyvulius ir stengiasi negaišti iki sutemų. Ji mano, kad tame krašte nėra aršių vairuotojų ir kelyje jaučiasi saugi.

Pareigūnai T. Urbanovičius bei AIVG tyrėjas Marijus Stašiūnas ryškią liemenę įteikė ir upiškėnui Žilvinui Bukinui. Net ir naktimis dviračiu važinėjantis vyras sakė, kad pats stengiasi būti atsargus, todėl nesibaimina kitų eismo dalyvių.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video