2024/05/18

Rajono Taryboje milijonierių nėra

Valstybinė mokesčių inspekcija paskelbė praėjusių metų politikų ir valstybės pareigūnų turto ir pajamų deklaracijų suvestines. Piliečiai su jų turiniu gali susipažinti ne tik specialiame “Valstybės žinių„ numeryje, bet rasti ir internete.

Tad kokius turtus valdo rajono Tarybos nariai ir mūsų rajone išrinkti Seimo nariai?


Kupiškėnams ne naujiena, kad tarp 30 seimūnų milijonierių yra ir jų išrinktieji – Vytautas Galvonas ir Viktoras Rinkevičius.

V. Galvonas ir jo žmona Laima Rita deklaravo turto už 2 mln. 81 tūkst. 462 litus ir 1 mln. 443 tūkst. 271 litą santaupų. Tačiau V. Galvonas yra per tris milijonus savo pinigų paskolinęs. Kad prie menkos seimūno algos jis prisiduria pragyvenimui iš paskolos procentų, šis politikas viešai ne kartą tvirtino ir žiniasklaidai. V. Galvono deklaracijoje taip pat nurodyta, jog jis yra pasiskolinęs 808 tūkst. 398 litus.

V. Rinkevičiaus ir jo žmonos Birutės turtas siekia 1 mln. 378 tūkst. 462 litus, o santaupos – per 46 tūkst. litų. Be to, deklaracijoje nurodyta, kad B. Rinkevičienė yra pasiskolinusi 203 tūkst. 200 litų.

Mūsų rajono Tarybos narių turtai palyginti su kai kurių Seimo narių ar, pavyzdžiui, Vilniaus mero Artūro Zuoko bei jo žmonos Agnės deklaruoto turto už 4,9 mln. litų suma, atrodo gan kukliai. Tačiau kupiškėnai politikai, nors ir ne milijonieriai, bet ir ne skurdžiai. Ne vienas iš jų nebijo rizikuoti imdami paskolas ar patys skolindami. Šimto tūkstančių turimo turto ir santaupų ribą peržengia net 17. Tarp jų savo turtais išsiskiria verslu ir ūkininkavimu užsiimantys rajono politikai.

Antai pačiu turtingiausiu rajono Tarybos nariu galima laikyti Benediktą Gricių, kuris į Tarybą pateko būdamas Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos sąraše. Nors šio politiko ir jo žmonos Inos deklaruotas turto yra už 206,5 tūkst., o abiejų santaupos yra per 110 tūkst litų, bet paskolinta 487,7 tūkst. litų suma lemia lyderystę. Jos ženkliai nesumenkina ir deklaruota 147 tūkst. litų skola.

Kito „valstiečių“ atstovo Gedimino Strazdo ir jo žmonos Rimutės turtas siekia 581,9 tūkst litų. G. Starzdas taip pat deklaravo 42,3 tūkst litų santaupų ir 203,9 tūkst. litų negrąžintą kreditą.

Liberalcentristas Gintautas Mockus turi turto už 451,1 tūkst litų, o jo žmona Irena yra deklaravusi 15 tūkst. litų santaupų. Be to, šis Tarybos narys yra paskolinęs 123,2 tūkst. litų ir negrąžinęs pasiskolintų 134 tūkst. litų.

Rajono mero taip pat „valstiečio´ Leono Apšegos ir jo žmonos Palmyros turtas siekia 327,1 tūkst. litų. Abu sutuoktiniai turi ir 111,3 tūkst. litų santaupų.

Turtingiausias iš konservatorių atstovų – Ričardas Barzdenis. Jo su žmona Lidija deklaruotas turtas siekia 428,4 tūkst litų. Santaupų nurodyta tik 102 Lt. Šie sutuoktiniai taip pat deklaravo ir 63 tūkst. litų negrąžintą paskolą.

Per tris šimtus tūkstančių turto ir santaupų deklaravo dar trys Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos atstovai.

Laimutis Baltrūnas ir jo žmona Laimutė turi turto už 302,4 tūkst lito. Šis politikas taip pat deklaravo ir 49,9 tūkst. litų santaupų bei 28 tūkst. litų negrąžintą kreditą.

Virgilijaus Bernoto ir jo žmonos Svetlanos yra deklaruota turto už 319,9 tūkst. litų. V. Bernoto santaupos – 18,4 tūkst. lito., o negrąžinta paskola – 70 tūkst. litų.

Steponas Gintautas su žmona Aldona deklaravo turto už 297,6 tūkst litų ir 16,5 tūkst. litų santaupų bei 65 tūkst. litų negrąžintą paskolą.

„Valstiečio“ Tautvilio Indilo ir jo žmonos Egidijos turtas yra 241 tūkst. litų. Abiejų santaupos – 2,5 tūkst. litų. Šis politikas taip pat deklaravo 8,6 tūkst. litų suteiktą paskolą.

Nepartinio Povilo Gurklio deklaracijoje nurodyta, kad jis turi turto už 81,8 tūkst. litų ir 122 tūkst. santaupų.

Konservatoriaus Daliaus Jankausko deklaracijoje nurodyta turto už 146,3 tūkst. litų ir 5,9 tūkst. santaupų.

„Valstiečių“ atstovės Genės Žilinskienės ir jos vyro Antano turtas siekia 118,1 tūkst. litų. G. Žilinskienė deklaravo ir 31,5 tūkst. santaupų.

Taip pat šios partijos atstovo Albino Vaižmužio deklaracijoje užfiksuota turto už 121,5 tūkst. litų. Šio politiko bei jo žmonos Aldonos santaupos yra 27 tūkst. litų.

Liberalcentristo Alberto Audicko ir jo žmonos Renatos turima turto už 26,8 tūkst. litų. Abiejų sutuoktinių santaupos – 113,7 tūkst. litų.

Konservatorių atstovas Vytautas Mockus deklaravo turto už 26,8 tūkst. litų, santaupų – 8,5 tūkst. litų. Šis politikas yra paskolinęs 102 tūkst. litų.

„Valstiečių“ atstovė Jūra Šinkūnienė su vyru Vidmantu deklaravo turto už 123,7 tūkst. litų. J. Šinkūnienė turi 4 tūkst. litų santaupų.

Socialdemokratas Vaitiekus Gaidukevičius su žmona Regina turi turto už 39,2 tūkst. litų. Abiejų santaupos sudaro 84,1 tūkst. litų.

Šimto tūkstančių litų ribos turto bei santaupų suma nesiekia rajono mero pavaduotojo Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos atstovo Jono Jaručio pateiktoje deklaracijoje. Šis politikas turto turi už 44,9 tūkst. litų, o santaupų – 46 tūkst. litų. Tačiau jis deklaravo ir 56,6 tūkst. litų negrąžintą skolą.

„Valstiečio“ Valdo Barono ir jo žmonos Vandos turtas – 50,4 tūkst. litų, o abiejų santaupos – 19,3 tūkst. litų.

Liberalų ir centro sąjungos atstovės Genės Zulonienės ir jos vyro Vido turto deklaruota už 62,2 tūkst. litų. Šios politikės santaupos – 6,8 tūkst. litų.

Konservatoriaus Valentino Beinorio ir jo žmonos Dalios turtas įvertintas 67,2 tūkst. litų. Šis politikas taip pat deklaravo 25 tūkst. litų negrąžintą paskolą.

Krikščionių demokratų partijos atstovė Milda Narmontienė ir jos vyras Raimundas turi turto už 36,6 tūkst. litų. Politikės santaupos – 30 tūkst. litų.

Nepartinė Zinaida Odinienė jokio turto nedeklaravo, o jos vyras Antanas – už 14,8 tūkst. litų. Šios politikės ir jos vyro santaupos siekia 65,5 tūkst. litų.

Socialdemokratas Jonas Blaževičius ir jo žmonos Vandos turimas turtas įvertintas 22,9 tūkst. litų.

Kukliausia yra bene jauniausio Tarybos nario „valstiečių“ atstovo Žydrūno Petuchovo turto ir pajamų deklaracija. Joje nurodyta, kad šis politikas turi turto už 2 tūkst. litų ir yra negrąžinęs 3 tūkst. litų paskolos.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video