2024/05/18

Teatrų akimirkos – vis profesionalesnės

Praėjusį penktadienį Kupiškio kultūros centre vyko trečioji respublikinė žmonių su negalia teatrų šventė “Akimirkų lietus„. Šiemet šventėje tvyrojo kiek paslaptinga atmosfera. Renginio vedėjų, Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjungos pirmininkės Palmos Skrebienės ir Valdo Bačansko, pakviesti į sceną susirinko teatrų vadovai, režisieriai. Iš uždengtų kraitelių jie išsitraukė talismanus. Kas tai, žiūrovams ir dalyviams buvo atskleista tik nuotaikingo, puikiu devynių teatrų iš visos Lietuvos pasirengimu džiuginusio, renginio pabaigoje.

Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Vidas Vilimas, pasidžiaugęs, jog jau tapo tradicija kasmet čia susirinkti žmonėms, propaguojantiems meną, kultūrą, P. Skrebienei įteikė keramikinę vazą, linkėdamas, kad ji prisipildytų džiaugsmo, laimės, gerų įspūdžių. Kūrybingų žmonių su negalia teatrų pasirodymus stebėjo ir šio projekto koordinatorė Ugnė Šakūnienė, LŽNS garbės prezidentas Jonas Mačiukevičius. Buvo numatyta, jog šiemet “Akimirkų lietuje„ pasirodys ir Nacionalinio dramos teatro aktoriai. Bet sveikatos būklė neatsižvelgia į išankstinius planus. Tačiau ir be jų pasigėrėti tikrai buvo kuo.

Pirmoji scenoje, prisisitačiusi itin profesionaliai parengtą programą su dainomis, šokiais “Mergvakaris„, pasirodė Kupiškio pensiono dramos studija, vadovaujama Vaivos Mališauskienės. Ypatingą nuotaiką salėje pasėjo Visagino pensiono teatriukas “Gobelenas„, pateikęs trumpus pasakojimus sielai pagal Bruno Ferrero pasakojimus. “Išvirkščioji gobeleno pusė negraži – daug užrištų mazgų, nutrauktų siūlų, kiekvienas siūlas kas sau… Bet pamačius gobeleno gerąją pusę, pamatai nuostabų vaizdą! Taigi nenuvertink savęs. Gal ir nesi tas, kurį visi žino ir pažįsta, tačiau esi daug svarbesnis negu manai. Mes esame didžiulio paveikslo dalys, nors patys ir negalime matyti viso jo grožio„, – rašoma teatriuką reprezentuojančiame lankstinuke.

“Gobeleną„ scenoje keitė kolektyvai iš Kauno, Panevėžio, Zarasų, Vilniaus, Molėtų.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video