2024/05/18

Greičiausi dviratininkai – brolis ir sesuo

Praėjusį sekmadienį, prieš vidurdienį, Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje ratus suko jaunieji dviratininkai. Į kūno kultūros ir sporto centro surengtas dviračių lenktynes miesto gatvėmis (Vytauto, Knygnešių, Vilniaus ir Gedimino) susirinko per trisdešimt rajono moksleivių.

Kad lenktynės būtų saugios, visi užsiregistravusieji gavo šalmus ir pagal amžiaus grupes rikiavosi prie starto linijos Vytauto g. pradžioje. Centro direktorius Zigmas Paulauskas paaiškino taisykles – jaunesnieji turėjo važiuoti du ratus (3 km), o vyresnieji tris (4,5 km) ir palinkėjo sėkmingo starto.

Pirmieji lenktyniavo aštuoni 1991 m. gimę berniukai. Dar aštuoni mynė pedalus po šešių mergaičių starto. Geriausieji iš šešiolikos važiavo finaliniame ture. Vėliau varžėsi 1989-1990 m. gimę jaunuoliai.

Laimėtojai buvo apdovanoti kūno kultūros ir sporto centro diplomais, aukso, sidabro bei bronzos medaliais ir nugalėtojų taurėmis.

Mergaičių grupėje greičiausia buvo aštuntokė Monika Svetikaitė iš Povilo Matulionio vidurinės mokyklos. Antroji liko Kristina Apšegaitė, o trečia – Monika Vilimaitė iš Palėvenėlės. Mergaites atlydėjo ir palaikė jų mamos. Bronzos medalio laimėtojai M. Vilimaitei tik varžybų išvakarėse buvo nupirktas naujas dviratis.

Nugalėtoja M. Svetikaitė varžybose dalyvavo ne pirmą sykį. Prieš porą metų, rungdamasi kartu su berniukais, ji buvo ketvirta. Šįkart į varžybas ji atvyko su broliu Luku, kuris taip pat pelnė nugalėtojo titulą, diplomą, aukso medalį ir taurę. Antrąją vietą keturiolikmečių grupėje užėmė Tomas Kanikovas, o trečias liko Antanas Baranauskas.

Tarp vyresnių moksleivių neaplenkiamas buvo Artūras Gronskis. Sidabro medalį pelnė Sigitas Kriūka, o trečiąją vietą užėmė Mindaugas Kurklietis.

Papildomus prizus – dvynukėms Vilimaitėms, jauniausiam dalyviui Ernestui Umbrai bei paguodos prizą paskutiniam trasą įveikusiam Edvinui Narbutui – įsteigė Kupiškio konservatoriai.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video