2024/05/19

Rudens dovanos veržėsi į Gedimino gatvę

Šeštadienį miestelėnus ir seniūnijų gyventojus sukvietė jau tradicine tapusi derliaus šventė, šiemet pavadinta „Rudens dovanomis“ ir vykusi neįprastoje vietoje – Kupiškio kultūros centro kiemelyje.

Stengdamiesi kuo įdomiau, originaliau, kūrybiškiau įsirengti savo paviljonus šešetas rajono seniūnijų, nemažą plotą užėmusi Kupiškio technologijų ir verslo mokykla (KTVM), prekeiviai sodinukais ir suvenyrais, sugebėjo išsitekti iš pažiūros nedidelėje teritorijoje. Šventėje dalyvavo taip pat kaimų bendruomenės, Ūkininkių draugijos skyriai, mokyklos, kultūros įstaigos. Koncertavo kultūros centro ir seniūnijų ansambliai. Kol ant scenos vienus kolektyvus keitė kiti, komisija, kuriai pirmininkavo Savivaldybės vyr. architektė Euchrida Sipavičienė, lankėsi seniūnijų paviljonuose, įvertindama floristinių kompozicijų, gamtos išdaigų parodas, kupiškėnų kulinarinio paveldo „Senieji receptai“ pristatymą. Kiekvienas paviljonas traukė akį, viliojo sklindančiais valgių kvapais. Visi šventės dalyviai buvo pasirengę kulinarinio paveldo konkursui, tačiau, kaip pastebėjo komisijos nariai, mažai buvo tokių, kurie būtų pagalvoję apie maisto gaminių prekybą. O norinčiųjų atverti pinigines duonos, pyrago gaminiams, kitiems skanėstams, naminiam alučiui tikrai netrūko.

Prieš išsirengiant į apžiūrą, rajono meras Leonas Apšega Savivaldybės padėkos raštą 60-mečio proga už nuoširdų administracinį darbą įteikė vienam komisijos narių, Žemės ūkio skyriaus vedėjui Valentui Mankūnui.

Derliaus šventė tapo puikia proga pagerbti ir konkurso “Metų ūkis„ nugalėtojus. Pirmosios vietos laimėtojams naiviečiams Aldonai ir Edmundui Žiaugrėms įteiktas vokelis su 1000 Lt, antrosios vietos aukštupėnietei Adelei Danutei Adomonienei su 700 Lt, trečiosios Lukonių kaimo ūkininkams Aldonai ir Benediktui Petruliams su 500 Lt premijomis.

Bene didžiausią plotą užėmusi KTVM bendruomenė, kaip ir kasmet, stebino įspūdingais kulinariniais šedevrais, žiemai paruoštomis gėrybėmis, ekologine produkcija lūžtančiais stalais, floristinių ekspozicijų gausa. Alizavos seniūnija, vaišinusi bulvėmis su lupenomis ir rūgusiu pienu, išsiskyrė personažų apranga, vaistažolių kampeliu. Noriūniečiai kepė blynus, ragino paragauti pagal senovinį receptą pagaminto avižų kisieliaus. Šimoniečiai derliaus gėrybes demonstravo sudėję į vežimaitį, visus stebino iš varnalėšų stiebų padaryta kėde, didžiavosi darbščių moterų rankdarbiais. Dūmelis rūko ir prie Skapiškio seniūnijos paviljono, kur ant originalios krosnelės kepė blynai su kopūstais, norintieji galėjo paskanauti moliūgienės ir kitų gardėsių. Subatėnai sudomino originalia tema – bendrovės turto dalybomis.

Visi derliaus šventės dalyviai, pristatydami savo paviljonus, pademonstravo daug meilės, fantazijos ir kūrybiškumo, todėl, komisijos sprendimu, visoms seniūnijoms už kiekvieną organizuotą konkursą įteiktos paskatinimo dovanėlės. Jų nusipelnė ir KTVM floristikos mokytojos Raimonda Alešiūnienė, Daiva Vičinaitė, profesijos mokytoja Eleonora Kapočienė, juostų pynėja Alina Kulvinskienė.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video