2024/05/19

Įvertino mokytojus

Mokytojo kelias paženklintas ne tik prasmingu, kantrybės bei pasiaukojimo reikalaujančiu darbu, bet ir gražiomis šventėmis. Netrukus po Rugsėjo 1-osios skambučio mokyklose nuvilnija džiaugsmingas Tarptautinės mokytojų dienos šurmulys. Spalio 5-ąją padėkos raštais bus pagerbti ir mūsų rajono pedagogai.

Dešimt mokytojų gaus Savivaldybės padėkos raštus. Švietimo ir mokslo ministerijos raštai bus įteikti ir šiemet paskutinįsyk prieš klasę stovintiems jaunosios kartos ugdytojams: buvusios Paketurių pradinės mokyklos pedagogėms Nijolei Kurulienei ir Juzefai Pranauskienei, Naivių Juozo Matulio pagrindinės mokyklos mokytojai Valerijai Marinskienei, Danutei Ribokienei iš Palėvenėlės pagrindinės mokyklos, Danutei Masionienei iš Povilo Matulionio vidurinės mokyklos, Danutei Petrauskienei ir Genovaitei Vareikienei iš Subačiaus vidurinės mokyklos.

Už ilgametį darbą, gerus ugdymo pasiekimus, mokinių parengimą olimpiadoms bei konkursams, renginių organizavimą mokyklos bendruomenėje ministerijos padėkos raštais taip pat apdovanota lopšelio darželio “Saulutė„ mokytoja Regina Račkauskienė, “Kupos„ pradinės mokyklos pedagogė Alma Jarutienė, Kupiškio muzikos mokyklos pedagogė Danutė Boverienė, Palėvenėlės pagrindinės mokyklos mokytoja Ligita Stapulionienė, Irena Puodžiūnienė iš Šepetos pagrindinės mokyklos bei Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos mokytoja Jolita Milaknienė.

Pastaroji pedagogė šioje ugdymo įstaigoje aštuonerius metus dėsto geografiją ir ekonomiką. Tačiau J. Milaknienės darbas neapsiriboja pamokų valandomis. Gabius vaikus ji paskatina dalyvauti jaunųjų geografų olimpiadose, Česlovo Kudabos geografijos konkurse ir padeda joms pasiruošti. Džiugu, kai mokiniai patenka tarp geriausiųjų Respublikoje. Taip pat ne vienerius metus kuruota akcija “Sniego gniūžtė„, konkursas “Moksleiviai prieš AIDS„. Už šią veiklą pedagogei Savivaldybė įteikė padėkos raštus. Daug pastangų pareikalauja kas vasarą vyresniųjų klasių mokiniams organizuojamos ekspedicijos po Lietuvą. Nors joms pasirengti reikia nemažai laiko, tačiau rezultatai apstulbina: smalsūs ir talentingi gimnazistai ne tik pažįsta gimtojo krašto grožį, bet kelionėse atskleidžia ir ugdo geriausias savo charakterio savybes.

“Mokytojo duona nėra lengva, – kalbėjo pašnekovė, – reikia kantrybės, supratingumo ir paprastesnio požiūrio į sudėtingus dalykus„.

Mokytoja teigė per profesinę dieną juntanti pakilią nuotaiką. Tai smagi šventė ir mokytojams, ir mokiniams. Jai malonu ateiti į džiaugsmingai šurmuliuojančią mokyklą, nekasdieniškai pabendrauti su kolegomis.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video