2024/05/18

Įspūdingas pirmasis krikštas

Iš geros valios, nemokamai jau daugiau nei pusmetį buvusio Klaipėdos „Atlanto“ meistrų futbolo komandos žaidėjo Ričardo Puntuzo ir jam talkinančio rajono sporto veteranų klubo „Šaltinis“ prezidento Romo Semėno treniruojami vaikai gavo pirmąjį krikštą. Pratybų metu gerokai patobulinę futbolo žaidimo techniką, išmokę įvairių fintų, Kupiškio sporto mokyklos nelankantys moksleiviai praėjusį penktadienį Pasvalyje draugiškose varžybose nuo rugsėjo pradžios tokioje švietimo įstaigoje savo meistriškumą ugdančius vietos jaunuosius futbolininkus nuskalbė įspūdinga pasekme – 14:4 (9:2)

Dalydamasis įspūdžiais iš šių varžybų, R. Semėnas “Mintims„ sakė, kad mūsų komanda, kuriai atstovavo Dominykas Stapulionis, Marius Praniauskas, Deivydas Skardžius, Laurynas Skardžius, Žygimantas Jankauskas, Aidas Grubinskas, Deivydas Kurklys, Erikas Uldukis, Vitalijus Belovas, Aurimas Skaržauskas, Marius Kerna ir Donatas Stukas (žaidė septyni) 1992-1995 metais gimę miesto mokyklų auklėtiniai, už varžovus pranašesni buvo visa galva. Tvirtai nuo pat pirmųjų kovos minučių perėmę iniciatyvą į savo rankas, kupiškėnai aikštės šeimininkus pribloškė sutelkta gynyba ir ypač agresyviu puolimu. Net septynis įvarčius per du kėlinius po 30 minučių trukusias rungtynes pelnė L. Skardžius, penkis – D. Kurklys, po vieną – D. Stukas ir D. Skardžius. Labai patikimai vartus saugojo rajono futbolo rinktinės nario Vladimiro Belovo sūnus Vitalijus, pastangų taip pat negailėjo D.Stapulionis ir kiti. Daug geresnį mūsų ekipos meistriškumą pripažino ir pasvaliečių treneris Vidas Kazlauskas.

Kupiškėnai, į Pasvalį dykai nuvykę Povilo Matulionio vidurinės mokyklos (už tai nuoširdžiai dėkingi šios ugdymo įstaigos vadovams Rimantui Jociui ir Dariui Baronui) mikroautobusu, pirmąsyk rungtyniavo puikiame sporto komplekse, kur šią vasarą specialiai jauniesiems futbolo mėgėjams po atviru dangumi įrengta uždara dirbtinės dangos aikštė, kokių Lietuvoje kol kas yra tik keturios. Po mačo sutarta, kad dar šį mėnesį pasvaliečiai atvyks į Kupiškį revanšo rungtynių. Tuomet jėgas išbandys ir abiejų miestų futbolo veteranai.

Pirmoji mažųjų sportininkų išvyka svetur parodė, kad per treniruotes išlietas prakaitas jau duoda gražių vaisių. Futbolo užburtiems vaikams nebuvo sunku atsispirti ir kitiems šios vasaros malonumams. Kurie atostogavo namuose, niekad nepraleisdavo treniruočių. Keletas dalyvavo Virbališkiuose surengtoje sporto stovykloje. Pasikvietę į miesto stadioną rungtyniauti savo tėvus, jiems nenusileido. Varžybos baigėsi taikiai 2:2. Vaikai džiaugėsi ne tik šiuo rezultatu, bet ir R. Semėno dovanotais saldumynais.

Pasvalyje iškovota pirmoji reikšminga pergalė jauniesiems futbolo entuziastams suteikė dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir entuziazmo. Tobulinti meistriškumo šiuo metu jie treniruotis į Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos stadioną renkasi triskart per savaitę. Ten kamuolį gainioja iki pusantros valandos. Pasibaigus šiam sezonui, ketina vėl persikelti į Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos sporto salę.

Šį rudenį vaikų laukia dar viena maloni išvyka. Juos žadama nuvežti į Panevėžį pasižiūrėti, kaip žaidžia aukščiausioje Lietuvos A lygoje užtikrintai pirmaujantis „Ekrano“ futbolo klubas su Kupiškio sporto mokyklos auklėtiniu Gediminu Paulausku.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video