2024/05/03

Į mokyklą – su augintiniu

Ketvirtadienio rytmetį Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos stadionas neįprastai šurmuliavo. Čia vedini ir nešini savo mažais ir dideliais augintiniais buvo susirinkę gyvūnų mylėtojai pradinukai. 1-4 kl. šios ugdymo įstaigos vaikai pradinių klasių mokytojų iniciatyva stadione surengė gyvūnų parodą. Akis paganyti, paglostyti tikrai buvo ką. Rikiavosi dideli ir maži šunys, katės. Vieni jų tarpusavyje bičiuliavosi, kiti – slėpėsi už mažųjų šeimininkų ar jų tėvelių nugarų. Bene ramiausiai šioje parodoje jautėsi jūrų kiaulytės, žiurkėnai, triušiai. Dėmesio nestokojo ir vienas egzotiškiausių parodos dalyvių – šeškas.

Pasak Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Ingridos Barauskienės, augintinių paroda skirta Pasaulinei gyvūnų dienai. Šiuo renginiu vaikams sudaryta galimybė išreikšti pasididžiavimą savo augintiniais, atkreipti dėmesį į rūpinimąsi jais, taip pat ugdomas draugiškumas, skiepijama šiluma ir meilė. I. Barauskienė džiaugėsi mokinių tėvelių geranoriškumu, aktyviu dalyvavimu. Po parodėlės vaikai dar ilgai dalijosi šiltais įspūdžiais, juos išreikšdami ir piešiniuose, rašinėliuose bei kt.

Tokio pobūdžio augintinių paroda mokykloje ne pirma – itin gerą nuotaiką ir draugišką atmosferą skleidžiantis renginys buvo surengtas prieš keletą metų.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video