2024/05/03

Baltijos šalių grožį atrado keliaudami dviračiais

Praėjusį šeštadienį, kai sporto mylėtojai dviračiais mynė į triatlono čempionatą, miesto centre akį patraukė du smagūs jaunuoliai, vedini kuprinėmis nukrautomis dviratėmis transporto priemonėmis. Pasirodo, prekybos centre apsipirkti stabtelėjo studentai iš Vokietijos Halle miesto, dviračiais keliaujantys per Baltijos valstybes.

“Mes niekada nesame buvę šiose šalyse, – anglų kalba savo įspūdžiais noriai dalijosi keliautojai 22-ejų metų Stefanas Richteris ir 21-erių Gregoris Klausas, – tad, persikėlę keltu iki Estijos krantų, rugsėjo 7 d. dviračiais leidomės į kelią„. Pasirinkę Via Baltica autostradą, vaikinai žemėlapyje parodė aplankytus miestus ir miestelius. Nakvynei jie pasistatydavo palapines, nors paprašyti vietos šeimininkų leidimo jiems sekėsi sunkiai – mažuose miesteliuose retai kas kalba angliškai.

Dėl kelio „Via Baltica“ remonto vokiečiai nuklydo nuo maršruto ir per Biržus, Vabalninką atkeliavo iki Kupiškio. Lietuvoje juos nustebino gerokai draugiškesni ir malonesni žmonės nei kaimyninėse šalyse: ne vienas šypsosi užsieniečiams ar pamojuoja ranka. Taip pat – daugybė medinių namų kaimuose, ganyklose grandinėmis pririšti gyvuliai ir tai, kad pas mus itin populiarūs vokiečių gamybos automobiliai: „Audi“, VW, „Mercedes“.

Vaikinai teigė kelyje nepatyrę jokių nesklandumų. Taip jie tikisi nuvykti iki sostinės, o ties siena su Kaliningrado sritimi sėsti į traukinį ir grįžti namo. Pakviesti dalyvauti Lietuvos triatlono čempionate, vaikinai mandagiai atsisakė ilgėliau pasisvečiuoti mūsų mieste, nes šaltos lietuviškos naktys juos skubina namų link.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video