2024/05/03

Triatlono čempionatas – šventė patiems sportininkams

Lietuvos triatlono čempionatas gražioje Kupiškio marių pakrantėje galėjo didžiuotis gausiu sportininkų būriu. Deja, šios sporto šakos entuziastus palaikė tik nedidelis skaičius žiūrovų. Ratuotiems žiūrovams atkakti iki marių sutrukdė apylanka: apie ją ir galimybę, kur nors palikti automobilius, nebuvo informuota iš anksto.

Čempionate, kurį su užsidegimu vedė žymiausias mūsų šalies triatlonininkas, pasaulio čempionas Vidmantas Urbonas, rungėsi 27 dalyviai iš Lietuvos ir kaimyninės Latvijos, suskirstyti į keletą grupių pagal amžių ir profesionalumą.

Varžybų pradžioje prie starto linijos rikiavosi 18 mėgėjų, tarp kurių buvo ir rajono Savivaldybės atstovai: administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis bei mero pavaduotojas Jonas Jarutis. Du kartus po 1 km bėgte įveikę marių tilto trasą bei 4 km rungtyniavę dviračiais, įvairaus amžiaus sportininkai apdovanoti diplomais bei organizatorių įsteigtais atminimo medaliais.

Didelį žiūrovų susidomėjimą sukėlė plaukimo rungtis, kuria varžybas pradėjo prityrę triatlonininkai. Šaltame vandenyje 9 elito grupės atstovai, įveiks pusantro kilometro nuotolį, skubiai pasirengė 40 km lenktynėms dviračiais ir 10 km bėgimui per Aukštupėnų k. bei vaizdingomis marių pakrantėmis. Šios grupės prizininkais tapo latviai, apdovanoti taurėmis ir piniginiais prizais. Pirmasis buvo Ruslanas Mačiukas, antras – Andrejus Dmitrijevas, o trečias liko Sergejus Andrejevs. Garsi triatlonininkė iš Panevėžio Alina Padleckaitė vienintelė rungėsi su vyrais.

Jaunesniesiems čempionato dalyviams bei veteranams teko įveikti perpus trumpesnius atstumus.

Veteranų grupės (gimusieji 1964 m. ir vyresni) lyderiu tapo Jonas Mickeliūnas iš Panevėžio, jaunimo grupėje (g. 1987-1986 m.) nugalėjo latvis Valerijus Oščenkovas bei panevėžietė Asta Zaborskytė. Jaunių (g. 1989-1988 m.) gretose panevėžietį Justą Lipnicką vos viena sekunde pralenkė Igors Siminaitis iš Rygos, o jaunučių čempione tapo keturiolikametė Monika Mačiūnaitė iš Kauno ir latvis Richardas Ganulevičius.

Renginio organizatoriai (Lietuvos triatlono federacija, Panevėžio triatlono sporto klubas, Kupiškio kūno kultūros ir sporto centras bei UAB “Gelanas„) vylėsi, kad kitais metais planuojamos surengti triatlono varžybos pritrauks kur kas didesnį sirgalių būrį.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video