2024/05/03

Šveicarų jaunimas – didelės draugystės mieste

Nuo praėjusio sekmadienio Kupiškyje vieši Rotary klubo naujosios kartos jaunimo mainų programos dalyviai iš Šveicarijos. Septynių narių delegaciją, vadovaujamą Augst-Raurica klubo rotariečio Peterio Bieri, vakar rajono Savivaldybėje priėmė rajono meras Leonas Apšega. Tuo pat metu surengta ir spaudos konferencija.

Meras, prieš pristatydamas Kupiškio kraštą, ekonomiką, rajono administracinę sistemą, pasidžiaugė pirmą kartą mūsų mieste matydamas tokį gausų šios šalies jaunimo atstovų būrį. Su Šveicarijos Rotary klubo jaunimo programų koordinatoriumi Valteriu Vyseriu pavasarį užmegzta draugystė nenutrūko. Kitais metais dešimties žmonių jaunimo delegacija iš Lietuvos (penki iš jų – kupiškėnai) viešės Šveicarijoje.

Grupės vadovas P. Bieri teigė, jog jie pasirinko aplankyti Lietuvą todėl, kad viename iš didžiausių Šveicarijos knygynų apie mūsų šalį terado vos dvi knygas. Smalsumas juos atvedė į nežinomą kraštą. Svečius labiausiai sužavėjo dvi vietovės: jų žodžiais tariant, Vilnius – klestinčio verslo ir Kupiškis – didelės draugystės miestas.

Trijų tautybių – šveicarai, prancūzai ir vokiečiai – jaunieji programos dalyviai trumpai papasakojo apie save (dauguma jų – studentai), savo pomėgius (retas kuris nemėgsta keliauti), pristatė Trijų tautų kampu vadinamą Šveicarijos regioną, iš kurio jie atvyko.

Dviejų savaičių trukmės pažintinės kelionės metu šveicarai susipažino su sostinės bei Kauno senamiesčiais, kitais didžiaisiais mūsų šalies miestais, jos kraštovaizdžiu, kurortais. Iš UAB “Narjanta„ motelio, kur svečiai nakvojo šią savaitę, jie keliavo po Anykščius, Panevėžį, Kupiškį. Mūsų krašte šveicarai aplankė UAB “Durpeta„ bei UAB “Ochoco Lumber„ gamyklas, Adomo Petrausko muziejų, grožėjosi miesto kampeliais, pirmadienį linksminosi picerijoje “Savana„, kur su vietos jaunimu mokėsi tautinių žaidimų ir šokių.

Penktadienį Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje bei viename iš lopšelių-darželių susipažino su ugdymo sistema. Rytoj jie išvyks į Šveicariją, kur tikisi sulaukti apsilankant lietuvaičių.

Meras L. Apšega ir delegacijos vadovas P. Bieri apsikeitė atminimo dovanėlėmis. Svečias įteikė ne tik pasaulyje žinomo šveicariško šokolado, bet ir tradicinio bulvių patiekalo receptą bei jo gaminimo įrankius. Šveicarai gavo dovanų krepšelius, jiems paaiškinta Kupiškio herbo simbolika. Svečiai buvo dėkingi svetingai priėmusiam Kupiškio Rotary klubo prezidentui Juliui Vytautui Semėnui bei įdomią viešnagės programą parengusiai Vilmai Mažeikienei.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video