2024/05/18

Pašto dėžutės – vietos chuliganų taikinys

Vakar į Kupiškio pašto viršininko Alvydo Razgevičiaus kabinetą buvo iškviestas apylinkės inspektorių veiklos grupės (AIVG) tyrėjas Vaidas Kiaulėnas. Tiek policijos pareigūnų, tiek visuomenės pagalbos prireikė kovojant su gatvėse siautėjančiais chuliganais. Šįkart juos sudomino geltonosios pašto dėžutės. Praėjusią savaitę viena iš jų buvo nuplėšta nuo K. Šimonio g. esančios parduotuvės “Saulutė„ sienos. Vakar ryte pastebėta, jog piktadariai įveikė gerai įtvirtintą dėžutę prie prekybos centro “Norfa„, Vytauto g.

Geltonosios pašto dėžutės nebuvo niokojamos jau porą metų. Pašto viršininkas negalėjo suprasti, kas labiausiai traukia laužytojus. “Juk ten pinigų net ir alui niekas nerastų, o gyventojams gali būti padaryta didžiulė žala – svarbūs laiškai, sąskaitos faktūros ar kita būtina korespondencija nepasieks adresato„.

Kaip pasakojo A. Razgevičius, įmonės administruojamos miesto gyventojų pašto dėžutės nuolat kenčia nuo piktadarių. Ši problema itin aktuali gatvėse ties Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija bei Kupiškio technologijos ir verslo mokykla. Greičiausiai įrenginius niokoja šių mokyklų auklėtiniai.

Privačių pašto dėžučių savininkai, gyvenantys daugiabučiuose, taip pat neretai kreipiasi į Kupiškio pašto darbuotojus bei jo vadovybę dėl negaunamų laiškų. Tačiau tos pašto dėžutės dažnai būna nerakinamos. Vis dėlto ir į prižiūrimas dėžutes primėtoma cigarečių nuorūkų ar degančių degtukų. Pasitaikė atvejų, kad pašto dėžučių užraktai užlipinami klijais.

AIVG tyrėjas negalėjo iš karto pasiūlyti efektyvių problemos sprendimo būdų: pareigūnams niekdarį pagauti už rankos praktiškai neįmanoma. Jo manymu, reikėtų apeliuoti į miesto gyventojų atidumą, kad pastebėję įtartinai besielgiančius asmenis, praneštų policijai. “Juk prie kiekvienos pašto dėžutės (įmonei priklausiančių mieste yra apie 15. – Aut. past.) nepastatysi policininko, – kalbėjo V. Kiaulėnas, pažadėjęs pasitarti su kriminalistais dėl galimų priemonių kovai su tvarkos pažeidėjais„. Šių veiksmų bus imtasi nedelsiant.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video