2024/05/17

Pėsčiomis – tik iš netolimų vietovių

Rytoj Skapiškio vidurinės mokyklos mokiniai iš kaimo vietovių į užsiėmimus atvyks naujuoju -„Mercedes Benz„ – automobiliu. Specialiai moksleiviams vežioti skirtas geltonas autobusiukas – devyniolikos vietų. Pasak šios mokyklos darbuotojų, tokia transporto priemonė – geriausias variantas. Senajame “Ford Transit„ tebuvo vienuolika vietų. Apie 290 moksleivių turinčiai mokyklai tokia transporto priemonė buvo per maža ir išvykoms. Šį automobilį, kaip ir ankstesnįjį, vairuos Regimantas Sriubiškis.

Tad šiuos mokslo metus rajono vidurinės ir pagrindinės mokyklos sutinka kone visos turėdamos automobilius moksleiviams pavėžėti. Išimtis – Šepetos Almos Adamkienės pagrindinė, kurioje lavinasi apie 123 moksleiviai. Jos direktorė Vanda Vanagienė “Mintims„ sakė, jog ir jie su tuo rūpesčiu nėra užmiršti. Daugiau kaip pusė moksleivių – iš gyvenvietės. Važinėjantiems iš kaimų patogu atvykti maršrutiniais autobusais, bilietai jiems apmokami. Pernai nemažai moksleivių šią pagrindinę mokyklą lankė ir iš Kupiškio. Juos atveždavo ir besimokančiuosius Kupiškio ugdymo įstaigose nuveždavo Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos autobusas. Pasak direktorės, pastarosiomis dienomis mokyklų direktoriai drauge su Kultūros ir švietimo skyriaus vadovais tarėsi, kaip sureguliuoti mokyklinių autobusiukų maršrutus, kad visų interesai būtų patenkinti. Tad mananti, kad šepetiškis jaunimas vėl turės sąlygas saugiai ir laiku nuvykti į pamokas Kupiškyje bei grįžti namo.

Adomynės pagrindinės mokyklos direktorė Danguolė Mašauskienė sakė, jog pirmenybė įsigyti naujus mokyklinius autobusiukus yra suteikiama toms įstaigoms, kurios pasipildo ugdytiniais iš panaikintų buvusių jų skyrių, tad adomyniečiams teks dar palaukti, nors talpesnio autobuso labai reikėtų. Dabar – jų aštuonvietis automobilis į Mieliūnų, Bugailiškių gyvenvietes moksleivių paimti turi vykti po du kartus. Klasėse yra po keliolika moksleivių, tad susidaro keblumų mokytojams rengti mokomąsias išvykas.

Juodpėnų pagrindinės mokyklos direktorė Bronė Tručiliauskienė paaiškino, kad jų mokyklos mikroautobusiukas neseniai suremontuotas ir moksleiviams, kuriems nuo Juodpėnų toliau kaip trys kilometrai, bus sąlygos be jokio vargo atvykti į pamokas bei grįžti po jų į namus. Paklausta, kaip mokyklas pasiekia jų buvę devintokai, direktorė sakė, jog tai sprendžia jų pasirinktosios ugdymo įstaigos. Paskaičiavo, kad važinėjančių mokytis į rajono centrą šiemet būsią apie dešimt moksleivių.

Tačiau tai rūpi pastarųjų moksleivių tėvams. Vienas iš jų dar mokslo metų išvakarėse su redakcijos parama norėjo sužinoti, ar nuo pirmųjų mokslo metų dienų juodpėniečiai turės galimybę sugrįžti po pamokų į namus, kai negali suspėti į maršrutinį autobusą. Praėjusiais mokslo metais, pasak laiško autoriaus, šis dalykas buvo sureguliuotas tik mokslo metams įpusėjus.

Savivaldybės administracijos Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojo Vytauto Knizikevičiaus, susisiekusio telefonu su Povilo Matulionio vidurinės mokyklos direktoriumi Rimantu Jociumi, paaiškinimu “Mintims„, pastarosios vidurinės mokyklos ir gimnazijos vadovai turės spręsti, kad jų moksleiviai, atvykstantieji iš Juodpėnų ir pakeliui esančių vietovių į Kupiškį, nesusidurtų su sunkumais pasiekti mokyklas bei namus.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video