2024/05/06

Stabtelėkit minutėlę

Vyriausioji rinkimų komisija nerado pagrindo pripažinti, kad rajono meras Leonas Apšega pažeidė įstatymo nuostatą dėl pareigų nesuderinamumo, kadangi jis pasitraukė iš trijų savivaldybės akcinių bendrovių valdybos pirmininko pareigų.

Kupiškėnų teiravomės, kaip jie vertina rajono vadovo elgesį, kuris daugiau nei metus ignoravo Konstitucinio Teismo išaiškinimą, kad savivaldybių tarybų nariai negali dirbti savivaldybei priklausančiose ar jos kontroliuojamose įmonėse ir organizacijose.


Bronius Jonuška

(Noriūnai)

Jei žmogus užima tokias aukštas pareigas, naivu manyti, kad visiškai neišmano įstatymų. Jei taip yra, tai į ką besikreipti su bėdom paprastam žmogeliui. Be to, buvo ir Konstitucinio Teismo išaiškinimas tuo klausimu. Manau, kad kilus šiam skandalui, merui būtų buvę garbingiau atsistatydinti iš visų užimamų pareigų ir postų.

Aldona Grinckytė

(Vėžionys)

Politika nelabai domiuosi. Gerai, kad meras pasitaisė. Tvarka Kupiškyje skųstis nėra ko. Žinoma, sunkiau verčiasi ir yra nepatenkinti tie, kurie neturi darbo. Žinau, kad meras vieniems žmonėms patinka, kitiems – ne. Tačiau tiek blogas, kad toliau nebegalėtų vadovauti rajonui, jis nėra.

Aistė Babelytė

(Kupiškis)

Esu įsitikinusi, kad meras įstatymus žinojo tikrai. Kad juos ignoravo, negerai. Tačiau pagirtina, kad savo klaidą pripažino ir atsiprašė. Iš vyresniųjų kalbų, atsiliepimų esu susidariusi nuomonę, kad jis rajone yra gana populiarus žmogus ir kaip politikas, ir kaip ūkiškai mąstantis žmogus. Apskritai visi šitie reikalai labiau rūpi solidesnio amžiaus kupiškėnams. Dauguma jaunimo dėl to nekvaršina galvos.

Vaidas Juodzevičius

(Kupiškis)

Mūsų mero veikloje yra ir privalumų,

ir trukumų. Trukumas, kad neapsižiūrėjo, pažeidė įstatymą. Privalumas, kad Kupiškis gerai tvarkomas ir yra vienas iš gražiausių Lietuvos miestų.

Iki naujų savivaldos rinkimų nebedaug liko laiko. Tad kažką iš esmės keisti nebereikėtų. Jei mero ir jo partiečių elgesys žmonėms nepatiko, jie turės progą tai pareikšti per rinkimus.

——-
Autorius: Bnaguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video