2024/05/06

Rajono mero Vyriausioji rinkimų komisija nenubaudė

Vakar posėdžiavusi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) svarstė klausimą dėl Kupiškio rajono tarybos narių Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos atstovų Leono Apšegos, Valdo Barono, Jono Jaručio ir nepartinio Povilo Gurklio įgaliojimų.

“Mintys„ rašė, jog gavusi rajono Tarybos konservatorių skundą, kad meras pirmininkaudamas Savivaldybės uždarųjų akcinių bendrovių valdybai, o paminėti Tarybos nariai būdami jos sudėtyje, pažeidžia įstatymus, VRK sudarė darbo grupę šiam pažeidimui ištirti. Iškilo grėsmė, kad L. Apšega ir dar trys rajono politikai gali netekti Tarybos nario įgaliojimų.

Konstitucinio teismo yra išaiškinta, kad savivaldybių tarybų nariai negali dirbti savivaldybei priklausančiose ar jos kontroliuojamose įmonėse ir organizacijose.

VRK posėdyje iš esmės buvo pritarta Edmundo Sakalausko vadovaujamos darbo grupės pateiktoms išvadoms, kad nėra teisinio pagrindo pripažinti čia minimų keturių mūsų rajono Tarybos narių įgaliojimus nutrūkusiais. (Jie vis jau spėjo atsistatydinti iš minėtos valdybos narių.) Tačiau priimtas sprendimas patobulinti darbo grupės pateiktas išvadas.

Bus kreipiamasi į Vyriausybės atstovus apskrityse, kad jie pakartotinai patikrintų ir kitų savivaldybių tarybų sprendimus dėl savivaldybių tarybų narių paskyrimo į pareigas.

Galutinis VRK sprendimas šiuo klausimu turėtų būti paskelbtas per porą dienų.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video