2024/05/05

Vasaros krepšinis subūrė šeimas

Praėjusį sekmadienį krepšinio aikštelė prie Kupiškio marių buvo pilna žaidėjų. Čia vyko šeštasis – baigiamasis – gatvės krepšinio trys prieš tris varžybų “Atostogos su krepšinio kamuoliu„ etapas. Jame dalyvavo 28 komandos iš viso rajono bei keletas panevėžiečių.

Gimusių 1991-aisiais ir jaunesnių grupėje rungėsi 11 komandų, o nugalėtojų laurus nuskynė „Perkūno„ trejetukas (Mindaugas Sezonas, Irmantas Baltušis, Laurynas Dranseika). Antri liko “Be šanso„, treti – “Simsonai„.

Tarp gimusių 1990-1989 m. vaikinų nugalėtojais pripažinti “Rugiagėlės„ žaidėjai (Dainius Aukštikalnis, Valdas Šablevičius, Klaidas Miciūnas). Antroji vieta atiteko “69„ komandai, o trečioji – “5c“ žaidėjams. Šioje grupėje rungtyniavo iš viso 9 komandos.

Tarp vyriausiųjų (g. 1987-1988 m.) geriausiai pasirodė “Laimėjom„ vaikinai, turėję savo gretose išvykstantį žaisti krepšinio į JAV Paulių Balčiūną. Jam sėkmingai talkino Ričardas Nacius ir Darijus Graičiūnas. Antrąją vietą iškovojo “Paketuriai„, trečiąją – “Ištroškę„.

Komandoms nugalėtojoms atiteko rajono Kūno kultūros ir sporto centro taurės bei aukso medaliai, o prizininkai pasidabino sidabro bei bronzos medaliais.

Pasak šio centro vadovo Zigmo Paulausko, iš viso šešiuose šių varžybų etapuose dalyvavo 161 komanda, arti 500 jaunųjų krepšininkų. “Atostogos su krepšinio kamuoliu„ aprėpė bemaž visą rajoną. Subačiuje, Noriūnuose, Šimonyse krepšininkams buvo sudarytos sąlygos pasirungti. Smagu, kad vaikus į varžybas visuomet lydėjo nemažas būrelis tėvų, kurie šių varžybų organizavimą gerai įvertino ir pageidavo, kad ir kitąmet būtų jos rengiamos.

Z. Paulauskas patikino, kad vasaros su krepšiniu tradicijos tęsis. Galbūt pavyks jas paįvairinti šou elementais, kitomis naujovėmis.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video