2024/05/06

Ligoninėje taupoma ir etatų sąskaita

Vakar surengtoje spaudos konferencijoje Kupiškio r. vyriausiasis gydytojas Povilas Rimkus apibendrindamas esamą situaciją tvirtino, jog ji gerėja. “Rožiniai akiniai jau šviesesni„, – teigė įstaigos vadovas. Jo duomenimis, gauti 154 tūkst. litų paskirti darbuotojų atlyginimams išmokėti. Atsiskaitymas vėluoja vos dvi savaites, o nuo spalio mėnesio tikimasi, kad algos darbuotojus pasieks laiku. Gydymo įstaigos taip pat laukia Vyriausybės pažadėto medikų atlyginimų didinimo nuo spalio ar lapkričio mėnesio.

Veiks kardiologinis

Kita gera žinia, jog nuo ateinančios savaitės Kupiškio ligoninėje pradės veikti pagal Rytų ir Pietryčių Lietuvos kardiologijos projektą įrengtos patalpos. Numatoma, kad pacientus aptarnaus pora kabinetų, kuriuose – per 400 tūkst. litų vertės aparatūra. Registracijos talonėliai pas širdies ligų specialistą, pasirodo, jau išdalinti.

Ligoninės personalo vasaros atostogas paįvairino mediko bei slaugytojo profesinės dienos proga pažadėta ekskursija. Apie 50 darbuotojų grupė, paremta V. Mažeikio įmonės, rugpjūčio 13 d. keliavo į Merkinę, Marcinkonis, Druskininkus.

Po litą kitą

Pasak vyriausiojo gydytojo, pamažu dirbama ir su viena problematiška sritimi – mokamų paslaugų diegimu. Kadangi vadovaujamasi principu “Reikia uždirbti ir taupyti„, kai kurios papildomos procedūros gali būti apmokestinamos keletu litų. “Kol kas to daryti neskubame, – kalbėjo vadovas, užtikrinęs, kad gydymasis ligoninėje yra nemokamas, – sekame Vyriausybės nutarimus, tačiau gyventojus jau reikėtų pratinti prie šios sistemos„.

“Didžiojo taupymo„ programa, anot vyr. gydytojo P. Rimkaus, įgyvendinama ir nutarus kitais metais atsiskirti nuo bendros su PASPC elektros vartojimo sistemos. Taip pat peržiūrimi projektai dėl vaikų skyriaus ir operacinės patalpų efektyvaus panaudojimo. Minėtų skyrių mažinti nenumatoma, tačiau per keletą metų tikimasi įdiegti ekonomiškesnę jų naudojimo tvarką.

Įteikiami atleidimo lapeliai

Taupyti lėšas nuspręsta ir etatų mažinimo ar darbuotojų perkėlimo į kitas darbo vietas sąskaita. Palyginti su praėjusiais metais, kuomet atleisti 24 ligoninės darbuotojai, šiemet vos šeši iš jų perkelti į reorganizuotas valgyklos patalpas. Iki naujų metų numatyta atleisti 5-7 darbuotojus. Dvi moterys (buhalterė ir operacinės slaugytojos padėjėja) jau gavo atleidimo iš darbo lapelius. “Viskas vyksta pagal įstatymus, – užtikrino ligoninės vadovas, – šiai procedūrai vykdyti sudaryta devynių asmenų komisija, bus išmokamos išeitinės kompensacijos„. Pasak vyr. gydytojo P. Rimkaus, etatų mažinimas labiausiai palies sanitares, bendrosios praktikos slaugytojų padėjėjas. Motyvuojama tuo, kad yra būtinybė sulyginti darbo (ypač naktimis) intensyvumą.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video