2024/05/06

Premjeras baisėjosi nuniokotais pasėliais

Vakar netikėtai į rajoną pasidomėti gamtos stichijos mūsų žemdirbiams padarytais nuostoliais užsuko premjeras Algirdas Mykolas Brazauskas. Jį lydėjo Panevėžio apskrities administracijos viršininkė Gema Umbrasienė bei kiti pareigūnai. Pirmiausia premjeras trumpam stabtelėjo Savivaldybėje, kur susitiko su rajono meru Leonu Apšega.

Banguolė ALEKNIENĖ

Į žurnalistų klausimą, ar žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė jam parvežė iš Kupiškio audros iškultų rapsų puokštę, A. M. Brazauskas atsakė, jog gavęs ne tik šią, bet ir sudygusių javų ir kitokių panašių augalų puokštes.

Išėjęs iš Savivaldybės premjeras netikėtai pasuko ne savojo automobilio link, bet į čia pat esančią parduotuvę “Saulutė„.

Pirkėjų jis teiravosi, ar čia jiems nestinga prekių ir sulaukė iš kupiškėnų atsakymo, jog trūksta tik pinigų. Dar kiek pasidairęs ir tarstelėjęs: “Šnapso, matau, čia visokiausio turit„, -aukštasis svečias išėjo iš prekybos centro , kartu su meru sėdo į automobilį ir visas kortežas pajudėjo Keršuliškių ir Varniškių kaimų link apžiūrėti nuniokotų ūkininkų Rolando Kalamažniko bei Gedimino Strazdo laukų bei pastatų.

Pasidairius premjero širdis akivaizdžiai suminkštėjo. Žurnalistams jis sakė, kad neįsivaizdavęs tokių baisių krušos pasekmių. Jo nuomone, reikia patyrusiems nuostolius ūkininkams dalyti paramą ne iš lubų, bet konkrečiai, individualiai apskaičiavus, kas ir kiek turės nuostolių. Tuomet galbūt bus galima tikėtis finansinės pagalbos iš ES, Respublikos, savivaldybių fondų.

A. M. Brazauską maloniai nuteikė G. Starzdo įteiktas lauknešėlis su lašiniais bei naminiu sūriu.

Po to premjero kortežas pasuko Panevėžio link. Tądien A. M. Brazauskas turėjo dalyvauti prekybos ir pramogų centro “Babilonas„ atidaryme.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video