2024/05/19

Patikėjo, jog užteks šviesos ir kiemo

Rajono Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir ekologijos skyriuje apsvarstytas Kupiškio miesto Vytauto g. buvusių 8-ojo ir 10-ojo namų valdų ribų sujungimo ir sklypų naudojimo būdo keitimo detalus planas. Jo autorius architektas Vytautas Sipavičius “Mintims„ paaiškino, jog dabar šis 3,83 aro sklypas yra Ritos Ruzgienės privati valda. Projektuodamas, kaip ji turėtų būti užstatyta, siekęs, jog naujasis pastatas užimtų daugiau vietos pagal ištisinę gatvės liniją. Jo tvirtinimu, naujasis statinys negalės būti aukštesnis kaip 8 metrai, atrodysiąs panašiai kaip esantysis šalia “Saulutės„ parduotuvės -stiklo ir tinko fasadu. Pirmajame būsimo statinio aukšte tikimasi vieno iš banko paslaugų, antrajame – pramoninių prekių skyriaus.

Detalaus plano autorius liko patenkintas sulaukęs visuomenės dėmesio, jog su gretimai šio sklypo esančio 21 buto namo keliais gyventojais teko argumentuotai diskutuoti bei įtikinti, jog prie brėžinio galvota ir apie jų interesus.

Savo nuomonės pareikšti buvo atėję Vytauto g. 10 A namo gyventojai Rimantas Šukys ir Ramūnas Slapšinskas, tame daugiabutyje veikiančių kirpyklų savininkės Saulė Lapienienė ir Neringa Urbonienė. Vyrai nuogąstavo, jog pagal šį planą sumažės jų namo kiemas, kurio reikia gyventojams ir nuosaviems automobiliams pastatyti, o moterys piktinosi, kad, prieš keletą metų daugiabutyje įsigydamos patalpas verslui, nesitikėjo, jog šis namas nuo klientų akių bus užstotas nemažo objekto.

Tačiau korespondentės nuomone, arch. V. Sipavičiui pavyko suinteresuotiems asmenims įrodyti, jog detaliuoju planu siekta sudaryti geresnes sąlygas ir gyventojams naudotis kiemu – dėl naujosios statybos jis bus išasfaltuotas. Sutvarkyta aplinka džiaugsis ir kirpyklų klientai. Ir daugiau aplinkos tvarkymo darbų siejama su naujojo objekto statyba, kuri, tikėtina, gali prasidėti dar šį rudenį.

Vytauto g. 10A namo gyventojai susimąstė ir apie būtinybę renovuoti šį pastatą, nes aiškiai matyti, kad sėda jo pamatai, ir todėl skyla sienos, jau pavojinga naudotis ir kai kuriais šio pastato (1968 m.) balkonėliais. Namo gyventojų atstovai sakė, pastaruoju metu kenčiantys ir dėl netoliese jų namų įsikūrusių aludžių lankytojų keliamo triukšmo, atsibodo jiems klaipyti kojas vaikščiojant B. Žekonio g. akmens grindiniu. Jie net išsakė savo pageidavimą rajono Savivaldybei, jog ateinančiais metais iš rajono biudžeto būtų skirta lėšų būtent B. Žekonio g. baigti tvarkyti. Jų nuomone, reikėtų ir spaudos kioskeliui aptikti kitą vietą. Architektės Euchridos Sipavičienės nuomone, ateityje turėtų pasikeisti ir dabar pačiame miesto centre esančių privačių garažų teritorija.

Ateinantį pavasarį nugriautų buvusių senų medinių namų vietoje iškils šiuolaikiškas komercinės paskirties pastatas.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video