2024/05/21

Išleistuvių iškilmės išspaudė ne vieną ašarą

Pačiame vidurvasaryje, liepos 15-ąją, Kupiškio, Subačiaus ir Skapiškio gatvėse pasklido šventinėmis suknelėmis ir kostiumais pasidabinusių abiturientų būriai. Tądien apie 100 gimnazijos ir per 50 dviejų vidurinių mokyklų dvyliktokų gavo brandos atestatus.

lgai laukta švente džiaugėsi ne vienas, pamiršęs egzaminų sukeltą įtampą, praeityje palikęs nesutarimus su mokytojais ar klasės draugais. Daugelis abiturientus atlydėjusių tėvelių teigė prisiminę savo pirmuosius žingsnius į savarankišką gyvenimą. Galbūt todėl dovanojamos gėlių puokštės buvo palydimos graudulio ir džiaugsmo ašarų.

Štai Daiva ir Vitas Kvikliai džiaugėsi vienintelės dukros Sigitos vidurinio mokslo pabaigtuvėmis. “Teko ir ašarėlę nubraukti,„ – prisipažino tėtis, stebėdamasis, kaip greitai prabėgo aštuoniolika metų. Mama didžiavosi, kad dukra gimnaziją baigė labai gerais rezultatais – Sigita 4H klasėje trečia pagal pažangumą. D. Kviklienė tikino, jog šiai gražiai šventei stengėsi pasirengti su minimaliomis išlaidomis.

Sigitos draugės Birutė Satkevičiūtė ir Inga Šlapelytė atskleidė prieš išleistuves turėjusios nemažai malonių moteriškų rūpesčių, bet tai iš tėvų nepareikalavo labai didelių investicijų. “Su draugais dar ne kartą susitiksim, – kalbėjo merginos, – tačiau labiausiai gaila atsisveikinti su mylimais mokytojais„. Tą įsimintiną penktadienį jos labiausiai džiūgavo dėl atestatų ir nekantravo patirti, kas jų laukia ateityje.

Regina Aleknienė pripažino, kad išpuošti abiturientę Irmantę jai prireikė ir kantrybės. “Teko nemažai pasiruošti„, – sakė moteris ir pridūrė, jog smagu matyti, kaip dukra žengė dar vieną žingsnelį į priekį. Brandos atestatas jai galbūt padės siekti išsvajotų viešbučių administravimo studijų.

Po sveikinimų ceremonijų visi šurmuliuodami traukė prie gimnazijos bendrai nuotraukai. Paskui ką tik įgyti dokumentai buvo pašventinti Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje.

Gimnazistų klasės su tėvais susirinko švęsti iki pat saulės patekėjimo: kas kultūros centro vitražų salėje, kas kavinėje.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video