2024/05/17

“Lingaudalas„ programa nuobodžiauti neleido

Savaitgalį nušurmuliavo, nuaidėjo minią žmonių sukvietęs ir mūsų miestą kone kurortiniu pavertęs jau ketvirtasis tarptautinis kultūros festivalis “Lingaudala„, vykstantis kas dveji metai. Du pirmieji vadinosi tarptautiniais folkloro festivaliais, tačiau kolektyvai, ypač užsienio šalių, pristatydavo ne vien folklorą – vyko ir amatininkų mugės, įvairios parodos – įvairių šalių kultūra buvo pristatoma kur kas plačiau, todėl renginys pavadintas tarptautiniu kultūrų festivaliu. Šiemet jo renginiuose dalyvavo meno kolektyvai iš Lenkijos, Ukrainos, Latvijos, Baltarusijos, Moldovos, o taip pat Pasvalio, Klaipėdos, Panevėžio, Zarasų, Rokiškio, Visagino, Biržų ir, be abejo, mūsų rajono.

Skaitytojams pateikiame keletą fotoaparo blykste užfiksuotų šios šventės akimirkų.


Pradžią šiemetiniam festivaliui davė Aukštaitijos medžio drožėjų pleneras “Vanduo ir žmogus„. Ketvirtadienį Kupiškio kultūros centro fojė Savivaldybės padėkos raštai įteikti vienuolikai jo dalyvių, o penktadienį medžio skulptorių plenero darbai, papuošę gražėjančias Kupos pakrantes, ąžuolyne pristatyti visuomenei. Panevėžio apskrities viršininko pavaduotoja Zita Kukuraitienė pristatymo metu rajono merui Leonui Apšegai už tarptautinio kultūros festivalio “Lingaudala„ puoselėjimą įteikė padėkos raštą. Jie pirmieji išbandė ukmergiškio Rimo Zinkevičiaus sukurtą skulptūrą “Žvejo sapnas„.

Šeštadienį, nuo Kupiškio kultūros centro iškilminga festivalio dalyvių eisena Gedimino gatve pajudėjo į miesto aikštę.

Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje kupiškėnai ir miesto svečiai, nebodami spiginančios saulės, grožėjosi kolektyvų prisistatymu, žvilgsniu lydėjo pakylančias šalių – festivalio dalyvių – vėliavas.

Itin gausaus žiūrovų srauto sulaukė ir festivalio atidarymo koncertas prie Kupiškio piliakalnio.

Sekmadienį būriai žmonių plaukė į Henriko Orakausko skulptūros “Baltų pasaulio medis„ pristatymą. Kiekvieną traukė tilteliu prieiti prie prasminga simboliu kalba į mus prabylančio kūrinio.

HAV (humoras, alus ir varnos) valstybės iš Pakruojo pasiuntiniai merui Leonui Apšegai įteikė šios tobulos valstybės, neturinčios sienų, pasą bei pažymėjimą, liudijantį, jog už didžiavyrių ugdymą Šimonių miesteliui suteikiamas didmiesčio statusas.

Stilizuoto folkloro popietėje šeštadienį miesto aikštėje buvo galima pasigėrėti ir Kupiškio kultūros centro kolektyvo “Dėnoja„ atliekamais kūriniais.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video