2024/05/21

Į Šepetą teka kokybiškas vanduo

Kainavę 1 mln. 17 tūkst. litų Šepetos gyvenvietės vandentiekio sistemos prijungimo prie Kupiškio miesto tinklų projekto įgyvendinimo darbai pagaliau baigti. Praėjusį antradienį statybos darbus kontroliuojančių tarnybų atstovai, apžiūrėję naujus, europietiškus standartus atitinkančius įrenginius – valdymo skydus su radijo antenomis (tai vieninteliai matomi antžeminiai trasos įrenginiai) Aleksandrijos ir Šnipeliškių kaimuose, pasirašė darbų priėmimo aktą. Tai jau trečiasis iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamas vandentiekio ir kanalizacijos sistemų projektas mūsų rajone (švarų vandenį, įgyvendinus panašius projektus, naudoja Rudilių ir Juodpėnų gyventojai). Jam įgyvendinti skirta ir apie 90 tūkst. litų Savivaldybės lėšų.

Kaip papasakojo projekto rangovo UAB “Panevėžio ryšių statyba„ generalinis direktorius Ksaveras Balčėtis ir darbų vadovas Raimundas Stanislovaitis, nuo Kupiškio miesto vandentiekio tinklų per nuo kovo mėnesio pradėtus darbus buvo nutiesta 3,12 km (kartu su atšakomis į Šnipeliškio ir Aleksandrijos kaimus) vandentiekio magistralinių tinklų, sujungiančių Kupiškį su Šepeta. Kryptinio valdymo gręžimo būdu polietileniniai vamzdžiai buvo paslėpti po žeme. Trasos tiesimo darbai baigti jau prieš mėnesį, darbinės komisijos išsakyti priekaištai išspręsti darbų eigoje, tačiau dar kurį laiką buvo gvildenami bendri derinimo klausimai. Atlikti vamzdyno praplovimai, paimti vandens plovinių mėginiai, atlikti tyrimai.

Pasak tinklus eksploatuojančios UAB “Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis„ direktoriaus Alberto Audicko, per parą daugiau kaip 500 vartotojų Šepetoje patiekiama apie 100 kubinių metrų vandens. Dėl Aleksandrijos gyventojų ir Kupiškio pensiono prisijungimo prie miesto vandentiekio dar vyksta derybos.

Vandens tiekimas į Šepetą yra visiškai automatizuotas, valdomas iš dispečerinės Kupiškyje. Nors A. Audickas sakė tikįs gerais kupiškėnų ketinimais, tačiau valdymo spintos apsaugotos – išplėšus spintą gaunamas signalas.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video