2024/05/06

Už kaimą saugantį kryžių – po litą

Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas jau tapo dažnas ir laukiamas svečias Kupiškio krašte. Praėjusį šeštadienį Jo Ekscelencija lankėsi Rudiliuose. Tądien jis pašventino naują kaimo kryžių, pastatytą šalia koplytėlės.

Šv. Mišias sausakimšoje šventovėje drauge su vyskupu aukojo Kupiškio vikaras Gediminas Jankūnas bei Salamiesčio klebonas Stanislovas Zubavičius, giesmėmis džiugino jaunimo choras iš Kupiškio.

Pamokslo metu JE J. Kauneckas, remdamasis karo laikų istorijomis, liudijo tikėjimo šviesos galybę, teigė, jog kiekvienas iš mūsų gali būti tikėjimo apaštalais.

Palaiminęs ir padrąsinęs Rudilių gyventojus bei svečius, vyskupas visus pakvietė susiburti prie naujojo kryžiaus, kurį išdrožė tautodailininkas Jonas Šmigelskas. Šešių metrų aukščio kūrinio autorius vardo dienos proga buvo pagerbtas ąžuolo lapų vainiku.

Pasak Rudilių bendruomenės pirmininkės Giedrės Zaborskienės, senasis kaimo kryžius priešais parduotuvę jau nugyveno savo amžių. Jam sunykus, beliko tik tvorelė, tad atsirado poreikis pastatyti naują kaimą globojantį kryžių. Jis Noriūnų seniūnijai atsiėjo per 1000 litų, dar pusė tiek bus surinkta iš Rudilių k. gyventojų: kaip teigė seniūnas Audronijus Zulonas, iš kiekvieno – po simbolinį litą.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video