2024/05/06

Vienpusis sprendimas – atkurti vienpusį eismą

Pirmąją birželio dieną Savivaldybėje posėdžiavo eismo saugumo komisija. Posėdis pradėtas Kupiškio verslininkų, turinčių parduotuves Vytauto g., prašymu. Sužinoję apie ankstesnį komisijos sprendimą įvesti vienpusį eismą šioje gatvėje, o automobiliams leisti sustoti tik dešinėje pusėje, Rimantas Navanglauskas, Mudistonas Vaičekauskas, Ramūnas Penikas ir Raimondas Baltrūnas suskubo papriekaištauti, jog prieš tokį žingsnį nepasitarta su verslo įmonių vadovais. Netikslingu jie pavadino sustojimą dešiniajame kelkraštyje, nes tai ypatingai apsunkintų jų verslo sąlygas. Be to, ir dabar sustojimo vietų trūksta. Pasak pasirašiusiųjų prašymą, tinkamas pavyzdys yra sustojimas kairėje pusėje prie parduotuvės “Saulutė„. Verslininkai teiravosi, ar ši aikštelė nebus perkelta į dešinę pusę?

Nors verslininkai į posėdį pakviesti nebuvo, komisija ilgai diskutavo. Jos pirmininkas Jonas Jarutis teigė, jog ankstesnį nutarimą (kol negautas finansavimas) galima keisti ir siūlė pareiškėjams palankų sprendimą. Jis netgi rekomendavo visoje Vytauto g. įrengti sustojimą “eglute„. Šiam pasiūlymui kiti komisijos nariai nepritarė. Taip pat susirūpinta dėl to, kad priešingu atveju automobilių keleiviai būtų priversti išlipti į gatvės pusę, kas sukeltų pavojų jų gyvybei. Vieno balso prieštaravimu, verslininkų prašymas buvo daugumos atmestas. Nutarta Savivaldybės tarybos posėdyje prašyti papildomų lėšų vienpusiam eismui Vytauto, Vilniaus, B. Žekonio ir Knygnešių gatvėse atstatyti bei kelio ženklams įrengti.

Vakar pasiteiravus parduotuvės “Rileris„ vadovo R. Navanglausko, jis dar nebuvo informuotas apie komisijos nutartį. “Tokią eismo saugumo komisijos nuomonę vertinu kritiškai, – teigė verslininkas. – Valdžios požiūris į verslą, įsitikinau, yra nepalankus„. Pašnekovas piktinosi, ar nereikėtų tokiu atveju sulyginti visų įmonių teises ir “Saulutės„ stovėjimo aikštelę perkelti prie Savivaldybės durų. Sustojimą prie R. Navanglausko vadovaujamos įmonės riboja dešiniajame šaligatvyje pastatyti atliekų konteineriai. “Kas bus, kai prie parduotuvės tilps vos pora automobilių?„ – klausė verslininkas, neatmetęs galimybės drauge su kolegomis reikalauti pakeisti komisijos sprendimą.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video