2024/05/07

Vienuolei padėkota už ilgametį triūsą

Praėjusio ketvirtadienio popietę į neįprastą susitikimą Kupiškio kultūros centre susirinko dekanato tikybos mokytojai. Kai kiti pedagogai dar taiso moksleivių egzaminų užduotis, jie pirmieji galėjo švęsti mokslo metų pabaigą. Šventės pradžioje susirinkusiuosius giesmėmis ir raiškiu žodžiu pradžiugino Subačiaus jaunimas bei muzikuojantys alizaviškiai broliai Valentinas ir Algimantas Kaminskai.

Sveikindamas katechetus dekanas kanauninkas Vladas Rabašauskas sakė, kad tikyba Lietuvos ir mūsų rajono mokyklose dėstoma jau 15 metų. Anuomet su kardinolo įpareigojimu dekanui teko keliauti pas rajono ugdymo įstaigų vadovus ir rekomenduoti naują discipliną.

Kartu su dekanu į pirmųjų atkurtos mūsų šalies nepriklausomybės metų katechetų gretas stojo ir vienuolė s. Regina Genė Daukaitė. Gegužės 26-ąją jai buvo padėkota už ilgametį ir pasiaukojantį darbą Kupiškio dekanato tikybos koordinatorės bei Kupos pradinės mokyklos vyr. mokytojos pareigose.

Panevėžio katechetikos centro religinio ugdymo metodininkė Lina Žostautaitė išreiškė susižavėjimą kupiškietės vienuolės darbštumu ir įteikė jai centro padėką. Kupos pradinės mokyklos tikybos mokytoja taip pat gavo Švietimo ir mokslo ministerijos vadovo Remigijaus Motuzo pasirašytą padėkos raštą. Gėlių puokštėmis s. R. G. Daukaitę pagerbė rajono mokyklų katechetai, Kupiškio parapijos tarybos nariai.

Sesuo Genutė tvirtino, kad šis darbas jai buvo labai mielas ir, jei Dievas duos jėgų, sielovados reikalais rūpinsis ir toliau.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video