2024/05/07

B. Žekonio gatvelė? Teks palaukti

Miesto gyventojos, kreipusios į “Mintis„ telefonu ir prisistačiusios S. L., manymu, jai ir jos kaimynams lemtoji Kupiškyje gyventi vieta – tarsi apkerėta.

Toji vieta – B. Žekonio gatvelės, kertančios didžiąsias miesto gatves – Vytauto, Vilniaus, Atgimimo – pradžia. Pasak interesantės, dėl tos gatvės tvarkymo atidėliojimo rajono Savivaldybei nesunku rasti argumentų – remontuotinos gatvės atkarpoje tėra du gyvenamieji namai – Vytauto g. 10 a daugiabutis ir B. Žekonio g. 6 medinukas. Tačiau moteris pabėžė, jog ir tie keliolika žmonių nori gyventi ramiau, tvarkingesnėje aplinkoje. Be to, ji nenorėtų, jog ir ateityje B. Žekonio gatvėje išliktų iki šiol tebesantis akmenų grindinio plotas. “Kam toks praeities eksponatas labai reikalingas, patariu išsigrįsti akmenimis savo kiemą„, – pridūrė pašnekovė.

Redakcijai skambinusi moteris pageidavo “Mintyse„ perskaityti rajono Savivaldybės administracijos kompetentingo darbuotojo paaiškinimą, kada bus remontuojama B. Žekonio gatvės pirmoji atkarpa.

Su mūsų laikraščio skaitytojos pretenzijomis supažindinau Kupiškio savivaldybės administracijos Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėją Mažvydą Šalkauską ir paprašiau suteikti atitinkamos informacijos šios gatvės remontu suinteresuotiems žmonėms.

Skyriaus vedėjas M. Šalkauskas korespondentei sakė, jog šiemet B. Žekonio g. atkarpoje iki Vytauto gatvės, be greideriavimo jos žvyruotoje dalyje, kitų darbų nenumatyta atlikti. Jis taip pat pabrėžė, jog negali tvirtinti, kad ir ateinančiais metais paminėta B. Žekonio g. dalis bus kapitališkai tvarkoma. Tiems darbams reikia apie 100 tūkst. litų. Suprantama, tokių objektų projektai ruošiami iš anksto ir vykdomi jie pagal turimas finansines galimybes.

Pasak skyriaus vedėjo, žmonės nereteai piktinasi dėl miesto gatvių tvarkymo pirmumo,-tačiau keliems tūkstančiams gyventojų sunku įtikti. Vis tiek kam nors tenka palaukti, kol galės gyventi ramesnėje ir gražesnėje aplinkoje. Kelinti metai tvarkoma teritorija tarp Kupos upės, Gedimino ir B. Žekonio gatvių jau labai pasikeitusi. Šiemet darbai, susiję su įvažiavimo į “Kupiškėnų turgų„ ir mašinų stovėjimo aikštelės tvarkymu, kainuos apie 190 tūkst. litų.

Antroji didesnė rajono centro tvarkymo investicija šiemet – Vytauto g. dešiniojo šaligatvio iki Knygnešių gatvės keitimas. Kasmet apie 100 tūkst. litų skiriama duobėms asfaltuotose gatvėse užtaisyti, žvyruotoms gatvėms greideriuoti. Taip, pasak Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėjo M. Šalkausko, ir bus panaudotos miesto gatvėms tvarkyti skirtosios lėšos – 575 tūkst. litų.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video