2024/05/19

Daugiabučio gyventojai baiminasi dangoraižio

Užvakar po rajono Tarybos posėdžio politikai iš karto neišsiskirstė. Rajono merui buvo pateikta keletas klausimų.

Konservatorius Vytautas Mockus pateikė du paklausimus : dėl bendruomenių lyderių veiklos nuostatų parengimo ir dėl neremontuojamų miesto gatvių, ypač negreideriuotos B. Žekonio g. atkarpos beveik pačiame miesto centre.

Buvo pritarta paklausėjo nuomonei, kad reikia kitam posėdžiui parengti minėtus nuostatus, o dėl gatvių tvarkymo užtikrinta, kad po sekmadienio jos bus pradėtos tvarkyti, kadangi jau įveiktos visos biurokratinės kliūtys gaunant lėšas ir skelbiant tiems darbams atlikti viešuosius konkursus.

Valdančiosios Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos atstovas Albinas Vaižmužis teiravosi, kas gi pastatas iškils Vytauto g., kur buvo neseniai nugriauti du medinukai. Meras atsakė, jog tai yra privatūs reikalai ir jis neturi įgaliojimų apie juos kalbėti. Liberalcentristas Albertas Audickas tvirtino iš Vytauto g. 8a namo gyventojų sulaukęs nuogąstavimų, jog čia iškilus aukštam pastatui, jų namas bus užstotas nuo saulės šviesos. Taip pat gyventojus piktina pilnas jų kiemas automobilių ir kitos technikos. Jie nerimauja dėl aikštelės likimo prie jų namo. Tarybos narys Povilas Gurklys prasitarė, jog šioje vietoje projektuojamas tik dviejų aukštų pastatas. Vėliau projektas bus derinamas su įvairiomis instancijomis. Gyventojai turėtų pareikšti savo nuomonę dėl jiems rūpimos aikštelės.

V. Mockus replikavo, ar meras tikrai nieko nežinąs apie tas statybas.

L. Apšega atšovė, viską žinąs, bet neturįs jokių juridinių įgaliojimų spręsti privačius klausimus. Tačiau pažadėjo pasidomėti tuo klausimu.

Neseniai rašėme, kad verslininkas Vidas Ruzgas, kuriam priklauso ši teritorija, teigė tvirtai dar nežinąs, kokie pastatai iškils šioje vietoje. Projektą komercinės paskirties statiniui rengia architektas Vytautas Sipavičius. Galbūt tai bus vieno iš pretenduojančių nuomininkų NORD/LB banko patalpos.

Reikėtų priminti, kad pagal įstatymą su parengtais projektais turi galimybę susipažinti ir teikti savo pastabas ir tos vietovės, kurioje numatoma tą projektą realizuoti, gyventojai. Bėda, kad į tas peržiūras beveik niekas niekada nesivargina ateiti. Kai pastatas stovi, nebe laikas būna reikšti kokias nors pretenzijas.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video