2024/05/19

Darbiečiams perimti verslo informacijos centrus nesiseka

Gegužės 12 d. Kupiškio rajono verslo informacijos centre vyko dalininkų (šio centro steigėjai yra Ūkio ministerija ir rajono Savivaldybė) susirinkimas. Žurnalistams ir Kupiškio darbdavių klubo, kuris deklaruoja esąs nepolitizuota, atvira įvairių pažiūrų žmonėms organizacija, atstovams, laukusiems sprendimo dėl jų įtraukimo į šio centro veiklą, jame dalyvauti nebuvo leista. Ūkio ministerijos atstovė su žurnalistais bendrauti atsisakė motyvuodama tuo, jog nėra įgaliota informuoti žiniasklaidą, kad visais klausimais reikėtų kreiptis į ministerijos atstovą ryšiams su visuomene. Nesulaukta ir Verslo darbdavių konfederacijos vadovo Dano Arlausko.

Dalininkams šiame susirinkime atstovavo rajono meras Leonas Apšega ir Ūkio ministerijos Pramonės ir verslo departamento Smulkaus ir vidutinio verslo skyriaus vyr. specialistė Janina Veličkaitė.

Buvo patvirtinta Kupiškio verslo informacijos centro 2004 m. finansinė atskaitomybė (metai baigti pelningai), veiklos ataskaita, patvirtintas šių metų veiklos planas bei paslaugų įkainiai ir kt. Labiausiai politikus ir verslininkus dominantys klausimai dėl Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos, proteguojamos Darbo partijos, ir Kupiškio darbdavių klubo įtraukimo šio centro dalininkais buvo atidėti.

Pasak rajono verslo informacijos centro direktorės Rimos Aukštikalnienės, Ūkio ministerijai atstovavusi J. Veličkaitė iš viso neturėjo įgaliojimų spręsti naujų dalininkų priėmimo klausimų, o meras buvo įgaliotas tik pasisakyti už Kupiškio darbdavių klubo dalyvavimą dalininkų teisėmis šio centro veikloje. Dėl Verslo darbdavių konfederacijos galimybių tapti dalininke bus svarstoma rajono Tarybos posėdyje šių metų gegužės 19 d. Po Tarybos posėdžio per 10 dienų šio centro direktorė turės sušaukti neeilinį dalininkų susirinkimą apsvarstyti atidėtiems klausimams. Spręsti naujų dalininkų priėmimo reikalus yra įgaliota ūkio ministro patarėja Svetlana Kauzonienė. Tad jos ir bus laukiama atvykstant.

Komentuodamas susidariusią situaciją dėl verslo informacijos centrų veiklos ir valdymo tobulinimo, Kupiškio darbdavių klubo prezidentas Alvydas Mažeikis sakė, kad šie centrai neturėtų tapti partiniu ruporu. Jų tikslas skatinti verslumą, sudaryti palankią aplinką verslo plėtrai bei investicijoms. Jo kolega Albertas Audickas pridūrė, jei bus atmestas jų prašymas tapti dalininkais, tai beliks prie ūkio ministro įsakymo, kuriame teigiama, jog verslo informacijos centrų dalininkais gali būti ir kitos verslo struktūros, pridėti paaiškinimą, jog tai leidžiama, išimtinai, tik jo proteguojamai Verslo darbdavių konfederacijai, kuri buvo sukurta politiniais tikslais ir iš kurios kupiškėnai verslininkai išstojo.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video