2024/05/19

Trečioji “Pagardų„ šlovės valanda

Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos sporto salėje užvakar pagerbti šių metų rajono vyrų tinklinio pirmenybių nugalėtojai. Jais trečiąkart pamečiui vėl tapo vieningas “Pagardų„ sporto klubas, finalinėje dvikovoje privertęs pasiduoti amžiną savo konkurentą dėl aukščiausios prabos apdovanojimų “Narjantą„. Trečiosios vietos rajono kūno kultūros ir sporto centro taure, bronzos medaliais ir diplomu šio centro direktorius Zigmas Paulauskas pašlovino “Rotary„ komandą, į nuskriaustųjų užribį nustūmusią “Policiją„.

Įdomu tai, kad lygiai ta pati šių ekipų ketveriukė čempionato laurus dalijosi ir praėjusiais metais. Ir dar vienas dėsningumas. Jos ir tada užėmė tokias pat vietas kaip šiųmetiniame čempionate.

Antradienio vakare pirmasis iškovota pergale svaigo daugiausia verslininkų pagrindu sukomplektuotas “Rotary„ šešetukas, kuriam atstovavo ir rajono mero pavaduotojas Jonas Jarutis. Abi komandos rungtyniavo su užsidegimu, negailėdamos sūraus prakaito. Žaidėjai stengėsi padėti vienas kitam. Laimėtojui išaiškinti trijų setų neužteko. Bronzos savininkų vardas tapo žinomas po keturių setų kovos – 3:1 nugalėjo “Rotary„. Didelė paspirtis šiai ekipai buvo aukštaūgiai Arvydas Gramba ir Darius Žibaitis, kurių su bendraklubiais blokai ir kirčiai pridarė daug bėdų varžovams.

Įsiveržę į priekį po 25:13 laimėto pirmojo seto, rotariečiai, vadovaujami kapitono Alvydo Mažeikio, leido sau truputėlį atsipalaiduoti ir to užteko, kad žaidimo iniciatyvą perimtų policijos darbuotojai. Jie, išlošę antrąją partiją 25:15, pasekmę sulygino 1:1, tačiau vėliau kovos gijas į savo rankas vėl susigrąžino verslininkai. Jie pirmieji dukart paeiliui surinko išsvajotus 25 taškus, varžovams leidę pelnyti atitinkamai 20 ir 16. Tai “Rotary„ garantavo trečiąją poziciją.

Kova dėl čempionų taurės vyko dar atkakliau. Techniškesnių “Pagardų„ ir “Narjantos„ žaidėjų per tinklą daužomas kamuolys ilgai skraidė iš vienos pusės į kitą, kol kuris nors sportininkas suklysdavo ir nesugebėdavo atmušti. Pirmajame sete po lygios pradžios 2:2, 3:3 netrukus didėjančiu taškų kraičiu dažniau džiaugėsi “Pagardų„ tinklininkai, turėdami pripažintus lyderius Valdą Šabrinską, Nerijų Anskiną ir kitus. Jie pirmavo 8:5, 10:6, 15:10, 18:14 ir šį setą pergalingai baigė 25:16. Per pertraukėlę nusiraminę antrajame sete žaidimo madas jau diktavo narjantiečiai. Buvo nutolę 10:2, 12:5, 14:8, 20:13, 23:16 ir, kai atrodė, kad šiame kovos ruože pergalė jau ranka pasiekiama (iki jos trūko vos dviejų taškų), netikėtai stabtelėjo, neįstengė apsiginti, klydo priimdami kamuolius. Pajutę konkurentų sutrikimą, prieskonių gamintojai, aktyviai remiami savo sirgalių palaikymo komandos, iš eilės uždirbo keturis taškus ir skirtumas sumažėjo iki 23:20, o dar po kelių smūgių jis visai ištirpo – 24:24. Šią partiją pratęsus, Fortūna buvo palankesnė pagardiečiams – 26:24. Trečiajame dvikovos periode vėl spurtavo “Narjanta„ 10:6, bet greitai neteko smarkumo. Keliskart šiame sete rezultatas buvo lygus 10:10, 20:20, 21:21, tačiau ir šį sykį paskutinieji neatremiami kirčiai buvo “Pagardų„ žaidėjų, laimėjusių susitikimą pasekme 3:0.

Nuotr. Jau kelintus metus iš eilės tinklinio vėliavnešių pozicijas užima “Pagardų„ sportininkai. Jie ir šiemet tapo čempionais. Iš kairės į dešinę (klūpo) ………..

Autoriaus nuotrauka

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video