2024/05/19

Su bėgikais kojas raitė ir vicemeras

Rajono kūno kultūros ir sporto centras moksleivius ir visuomenės atstovus bėgimu Kupiškio miesto gatvėmis praėjusį šeštadienį pakvietė paminėti Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą metines. Vis intensyvėjantis automobilių eismas vidurdienį centre trumpam buvo paralyžiuotas. Jo kontrolę perėmė bėgikų varžyboms vadovavę mokyklų kūno kultūros mokytojai.

Suvažiavę iš viso rajono vietovių greitakojai sportininkai, džiaugdamiesi puikiu saulėtu oru, rinkosi skverelyje prie mūsų kraštiečio brigados generolo Jono Černiaus paminklo. Čia registravosi. Trylikta valanda Gedimino gatvėje paskelbus startą, į krūvą susispietęs didžiulis 123 bėgikų būrys tuoj pat išsisklaidė, ištįso į ilgą siūlą. Pasiekę centrą, bėgimo dalyviai apsuko ratą Vytauto, Broniaus Žekonio, Vilniaus gatvėmis, iš priešingos pusės vėl grįžo į Gedimino gatvę ir, įveikę 1 km 350 m, finišavo prie Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštės.

Iki 14 m. moksleivių grupėje pirmosioms vietoms skirtas kūno kultūros ir sporto centro taures, aukso medalius ir diplomus iškovojo adomynietė Laura Gavenavičiūtė ir skapiškėnas Marius Macas, sidabrą pelnė taip pat Adomynės pagrindinės mokyklos moksleivė Irma Zazirskaitė ir alizavietis Gražvydas Žurauskas. Bronza atiteko Ernestai Urbonavičiūtei iš Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos ir Giedriui Meškeliui iš Alizavos.

Tarp vyresnių (15-19 m.) bėgikų nugalėtojų laurais pagerbti Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos moksleivė Jomantė Kvietkauskaitė ir daugelyje sporto rungčių nuolat pasižymintis adomynietis Audrius Pakalniškis. Šioje grupėje prizines vietas užėmė Deimantė Barzdenytė (Povilo Matulionio vid. m-kla) ir gimnazistas Justas Jankauskas bei Dovilė Pakalniškytė (Povilo Matulionio vid. m-kla) ir Vitalijus Karoblis.

Gaila, kad iš jaunuolių ir vyrų (19 m. bei vyresnių) išmėginti jėgas panoro vos du dalyviai, o tokio amžiaus dailiosios lyties atstovių išvis nestartavo nė viena. Tarytum kompensuodamas vyresniųjų abejingumą gražų pavyzdį čia parodė rajono vicemeras Jonas Jarutis. Jis finišo liniją kirto antras po nugalėtoju tapusio Vaido Minkevičiaus ir buvo dar apdovanotas kaip vyriausiasis varžybų dalyvis. Tuo tarpu jauniausių bėgikų dovanomis pradžiuginti gimnazijoje ir Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje besimokantieji Alina Grigaliūnaitė bei aštuonmetis Henrikas Barzdenis.

Beje, šiemet prieš šį renginį mokiniai pamiklinti kojas bėgimo takeliuose turėjo jau ne vieną galimybę, o finalinės kroso estafečių varžybos buvo surengtos prie Pyragių ežero. Čia geriausią laiką parodė Adomynės pagrindinės mokyklos ir gimnazijos komandos. Jos pelnė rajono kūno kultūros ir sporto centro taures bei pirmojo laipsnio diplomus. Kitos dvi prizinės vietos ir diplomai atiteko Noriūnų Jono Černiaus ir Šepetos pagrindinių bei Povilo Matulionio ir Skapiškio vidurinių mokyklų bėgikams.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video