2024/05/15

Jau žinomi filmo kūrėjai

Praėjusį antradienį Savivaldybėje buvo susirinkusi komisija, sprendžianti filmo apie Kupiškio rajoną kūrimo reikalus.

Į anksčiau jos išsiųstus tris pasiūlymus imtis šio darbo atsiliepė tik Kupiškio televizija. Viena Vilniaus reklamos ir vaizdo studija bei mūsų mieste įsikūrusi UAB “Skaitmeninė vizija„ nepareiškė noro kurti filmą apie Kupiškį.

Savivaldybė filmo kūrėjams buvo nurodžiusi pagrindines šio sumanymo gaires: pagal pačių sukurtą scenarijų 20 min. trukmės filme atspindėti mūsų krašto kultūros, istorijos, ekonomikos svarbiausius bruožus, kraštovaizdžio ypatumus, turizmo galimybes.

Buvo siūloma filmą įgarsinti lietuvių, anglų, rusų ir prancūzų kalbomis, bet iki galo dėl to nesutarta. Jį planuojama įrašyti į 100 kompaktinių diskų. Kompakto ir jo dėžutės apipavidalinimas taip pat atiduotas į filmo kūrėjų rankas.

Kadangi viešajai įstaigai “Kupiškio televizija„ šis darbas labai brangiai atsieitų (neužtektų skirtų 10 tūkst. 300 litų), su šios studijos darbuotoju Martynu Vireliūnu, turinčiu licenciją, bus sudaryta autorinė sutartis. Informacinis filmukas apie Kupiškį turėtų būti sukurtas iki šių metų birželio 20 d. Jo scenarijus dar bus derinamas ir su komisija. Žadama filmuoti iš lėktuvo, panaudoti Kupiškio televizijos archyvinius kadrus.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video