2024/05/15

Goda berniukams aikštėje nenusileidžia

– Šiandien po pietų į šalį atidėjau skaitomą labai įdomią Hario Poterio knygą “Išminties akmuo„, – čiauškėjo Kupos pradinės mokyklos trečiokė Goda Mickūnaitytė, – ir kartu su broliu Ernestu išskubėjau į futbolo treniruotę. Jau ketvirtą kartą iš eilės. Sportu visąlaik domiuosi. Todėl ir pačiai išbandyti jėgas aikštėje su bendraamžiais labai patinka.

– O aš, – prisipažino Povilo Matulionio vidurinės mokyklos trečiaklasis Laurynas Skardžius potraukį futbolui paveldėjau iš tėvelio Kęsto, kuris vis kviečiamas atstovauti kokiai nors rajono komandai. Šiemet salės futbolo čempionate žaidė “Statvistos„ ekipoje.

Už Lauryną ir drauge su juo tokias pratybas lankančius bendraklasius Marių Praniauską, Rytį Čigą, Gytį Sinicą šiek tiek vyresnis tos pačios ugdymo įstaigos penktos klasės mokinys Žygimantas Jankauskas pridūrė, kad labiausiai mėgsta žaisti puolėju, o jei šioje grandyje vietos neatsiranda, stoja ginti vartų.

Visi pašnekovai džiaugėsi, jog po pamokų gali naudingai sau praleisti laiką, tobulinti mėgstamo žaidimo pradinius įgūdžius, kad čia jiems smagu ir gera.

Sekmadienį, nors protarpiais iš apsiniaukusio dangaus pabirdavo sniego kruopos, į miesto stadioną Lauko gatvėje buvo atskubėję apie 20 vaikų. Šičia jiems buvo surengta jau dešimtoji šiais metais treniruotė. Su pirmų-penktų klasių Kupos pradinės, Povilo Matulionio vidurinės, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos berniukais ir minėta vienintele mergaite aikštėje kamuolį gainiojo ir jų treneris, rajono sporto veteranų klubo “Šaltinis„ narys Ričardas Puntuzas, prityręs futbolo asas, seniau sėkmingai rungtyniavęs Sovietų Sąjungos pirmosios lygos pirmenybėse dalyvavusioje Smolensko “Iskroje„, mūsų šalies “Atlanto„ meistrų, “Žalgirio„ dublerių ekipose. Turi jis ir savo pagalbininką. Ričardui talkina “Šaltinio„ klubo prezidentas, praeityje buvęs vienas pajėgiausių rajono futbolo rinktinės žaidėjų Romas Semėnas.

Matydami, kad pamokoms pasibaigus vaikai nelabai turi kuo užsiimti, o futbolą žaisti nori, juodu apsilankė visose trijose miesto ugdymo įstaigose paagituoti Kupiškio sporto mokyklos nelankančių moksleivių nemokamai treniruotis. Juos patys lavinti apsiėmė visuomeniniais pagrindais, be jokio atlygio. Taip buvo sukomplektuota arti 30 jaunųjų futbolo mėgėjų grupė. Žaisti jie jau mokosi nuo vasario pabaigos. Iš pradžių paspardyti kamuolio sekmadieniais rinkdavosi į gimnazijos sporto salę, o dabar du tris kartus – į miesto arba Povilo Matulionio vidurinės mokyklos stadionus. Lietingu oru vėl traukia į salę. Aikštėje kaskart su kamuoliu nesiskiria maždaug po 1,5 val., siekia įgyti kamuolio valdymo technikos pradmenų: jo perdavimo, stabdymo, smūgiavimo.

Paprašytas įvardyti gabesnius futbolininkus, R. Puntuzas nenorėjo nė vieno išskirti: sakė visi lygūs, o kurie nepraras entuziazmo uoliai dirbti, gabumai atsiskleis ateityje. Dabar uoliai treniruotėse dalyvauja visi vaikai. Susiskirstė į dvi komandas, neretai jaunieji futbolo mėgėjai kovoja tarpusavyje. Vasarą planuoja susirungti su Virbališkiuose futbolo stovyklą surengsiančiais vyresniais Gedimino Uldukio treniruojamais Kupiškio sporto mokyklos berniukais.

Abiejų trenerių pastangomis pavyko vaikų futbolui rasti ir rėmėjų. Pirmuosius tris kamuolius dovanojo verslininkai Birutė Ruzgienė ir Jonas Marcišauskas. Dar už dešimt įsigytų apmokėti sutiko Seimo narys Viktoras Rinkevičius. Futbolo bateliais vaikus pasiryžęs veltui aprūpinti pats treneris R. Puntuzas.

“Šaltinio„ veteranai rimtai nusiteikę atgaivinti ir gilias tradicijas rajone kadaise turėjusį lietuviškąjį ritinį. Jau susitarta, kad šis veiklos baras teks Jonui Kriauzai. Jam padės R. Semėnas. Puoselėjama viltis turėti tris šios sporto šakos komandas: jaunimo, kurios branduolį sudarys gimnazijos devintų ir vyresnių klasių moksleiviai, vyrų ir veteranų.

Kupiškio sporto mokyklos nelankantys vaikai futbolo treniruotės pertraukos metu su savo treneriais Ričardu Puntuzu (kairėje) ir Romu Semėnu.

Autoriaus nuotrauka

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video