2024/05/03

Pastaraisiais dešimtmečiais požiūris į akinius ir į juos nešiojančius žmones radikaliai pasikeitė. Dažnai akiniai – tam tikras pranašumas. Neretai į optikos salonus išsirinkti akinių užsuka jaunuoliai, kurių regėjimas yra labai geras. Jiems akiniai reikalingi įvaizdžiui formuoti. Egzistuoja ir šių reikmenų mados. Pirkėjas, rinkdamasis akinius, trokšta, kad jie būtų ir madingi, ir patogūs. Ypač paisoma madų renkantis akinius, apsaugančius nuo saulės. Tokių akinių mados keičiasi kiekvieną sezoną. Jų įvairovė labai didelė, įyra visokių spalvinių gamų bei formų.

Rinktis kokybę

Tik sušvitus ryškiai pavasario saulutei, gatvės pasipuošia akinių nuo saulės stendais. Už keletą litų šiuos daiktelius galima įsigyti ir turguje ar prekybos centruose. Tačiau, pasak optikos „Vizija plius“ pardavėjos-konsultantės Aušros Vaitiekūnienės, įsigyjant saulės akinius specializuotose parduotuvėse ir optikos salonuose, galima ne tik išsirinkti madingus rėmus, bet ir įsitikinti, jog lęšiai išties saugo akis nuo žalingo spinduliavimo. Tai, jog norint įsigyti akinius nuo saulės turgų ar “Maximą” geriau aplenkti, pabrėžė ir akių gydytojas Valentinas Petraitis. Minėtose vietose paprastai prekiaujama beverčiais optiniu požiūriu plastmasiniais gaminiais. Pagrindinė akinių nuo saulės funkcija turi būti apsauginė, nes saulės spindulių veikiamos optinės terpės sudrumstėja.

Optikoje “Vizija plius” pirkėjų pagyvėjimas juntamas jau kovo pabaigoje. Ne taip paprasta pasakyti, kokie akiniai nuo saulės bus madingiausi šiemet. Greta kolekcijos plastiko rėmeliais, visuomet yra ir su metaliniais. Metalinis rėmas subtilesnis, laibesnis, gležnesnis. Plastikas masyvesnis. Neretai pirkėjai pageidauja berėmių akinių arba turinčių dalinę rėmo konstrukciją.

Akiniai gali būti klasikinio bei sportinio stiliaus, vyriški, moteriški ir universalūs. Saulės akiniai dėvimi ne tik dėl to, kad jie madingi ir gražūs. Svarbiausia, kaip jie apsaugo akis.

Kupiškėnai konservatyvūs

A. Vaitiekūnienė teigė, jog visuomet madingi juodos, rudos, baltos, o šiemet ir oranžinės, žalios spalvos akiniai. Populiarumo viršūnėje šiais metais turėtų atsidurti akiniai su įvairių spalvų odinėmis kojelėmis, taip pat akiniai su inkrustuotomis metaliukų, blizgančių akmenukų detalėmis kojelėse.

Iškart krentanti į akis naujovė – masyvūs, ekscentriški akinių rėmai. Tai ryškiausias šios vasaros mados akcentas – superdideli, uždengiantys kone pusę veido akiniai.

Vis dėlto kiek žmonių – tiek skonių. Pardavėja-konsultantė pirmiausia išklauso kliento pageidavimus bei norus, išsiaiškina, kam jam reikalingi akiniai, už kokią sumą jis nori pirkti, ir, gavusi reikiamą informaciją, pasiūlo prekę.Optikoje “Vizija plius” galima įsigyti keleto firmų gaminamus akinius nuo saulės. Kupiškėnai vyrai, pasak A. Vaitiekūnienės, dažniausiai ieško akinių, skirtų vairuoti automobiliams. Jiems rekomenduojami nelabai tamsūs (iš rudos į gelsvą), poliarizuoti (neblizgantys) akiniai.

Akiniai – svarbi detalė, padedanti susikurti individualų stilių. Moterys nori, jog jie ne tik apsaugotų nuo saulės spindulių, bet ir puoštų. Šį aksesuarą jos derina prie drabužių stiliaus, veido formos. Kupiškėnės dažniausiai renkasi konservatyvaus stiliaus, juodos, rudos spalvos akinius nuo saulės.

Kai kurie stengiasi įsigyti keletą porų skirtingo stiliaus akinių. Prireikus jais galima susikurti griežtą dalykinį stilių, o vykstant poilsiauti, pramogauti – aplinkinius stebinti ekscentriškumu ir žaismingumu.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video