2024/05/16

Alius Eidukas visas kortas atskleis po mėnesio?

Praėjusį penktadienį rajono Savivaldybėje meras Leonas Apšega priėmė atsinaujinančios energetikos komplekso projekto sumanytoją Alių Eiduką.

Pasak mero, buvo derinami žemės klausimai. Taip pat svečiui paaiškinta, kokios aistros verda pagarsinus platesnei visuomenei šį projektinį siūlymą.

Merą A. Eidukas patikino, jog, nepaisant minėtų aistrų, agropramoninio komplekso projektas rengiamas toliau. Projektuotojai atsisakė minties šią įmonę statyti Stičkalnyje dėl vyraujančių vėjų krypties, kuri būtų nepalanki miestui. Jai vietos žvalgomasi kitoje vietoje. Galbūt tiktų ir dujų pilstymo stoties teritorija. Žemės sklypo parinkimo ir jo gavimo klausimą tikimasi išspręsti per mėnesį.

L. Apšega sakė, kad siūlančių žemę palei geležinkelį ar netoli jo yra ir daugiau. Išsprendus žemės klausimą, turėtų pajudėti ir investicinio projekto reikalai.

Paklaustas, ar praėjusį ketvirtadienį lankantis Vilniuje jam teko tuos milijardinius užmojus Kupiškyje aptarti su kitais aukštesniais pareigūnais, meras atsakė, jog apie tai kalbėta, bet visų nuomonė tuo klausimu viena – komentuoti bus galima sulaukus konkrečios projektinės dokumentacijos.

L. Apšega patikino, jog jis nebijąs jokių juridinių manipuliacijų, kurios verstų prie projekto prisidėti Savivaldybės lėšomis, kadangi yra nusistatęs rajono biudžeto pinigų į šį reikalą nedėti. Tokios paramos niekas ir neprašęs. Be to, esąs tik tarpininkas, kuriam rajono Taryba pavedusi padėti potencialiems investuotojams gaunant žemės sklypą įmonei statyti.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video