2024/09/28

Šoktels vietinių maršrutų kainos

Praėjusį antradienį Savivaldybės administracijos posėdžių salėje vyko Savivaldybės uždarųjų akcinių bendrovių valdybos posėdis. Buvo apsvarstyti keturi pagrindiniai ir vienas papildomas klausimai. Pritarta UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“, UAB „Kupiškio komunalininkas“ ir UAB „Kupiškio autobusų parkas“ metinės 2004 m. finansinės atskaitomybės bei pelno (nuostolio) projektams, nuspręsta juos teikti tvirtinti rajono Tarybai.

Rengiamas pasiūlymas

Aptartas UAB „Kupiškio autobusų parkas“ prašymas didinti vietinio susisiekimo maršrutų darbo dienomis tarifą. Dabar bendrovė iš vieno kelionės kilometro pajamų gauna 1,51 Lt, o išleidžia 2 litus. Tai lemia vis didėjančius nuostolius. Vietinių maršrutų tarifai nedidinti septynerius metus (nors per tą laiką pabrango kuras, transporto eksploatacija ir kt.). Iki šiol šių tarifų vidurkis siekė 16,5 cento už vieną kelionės kilometrą. Dėl aršios konkurencijos maršrute Kupiškis-Panevėžys keleiviai moka po 12 ct už kilometrą.

Parko administracijai paskaičiavus galimus tarifų kėlimo (iki 17, 18, 20, 22 ct) variantus paaiškėjo, jog, norint dirbti be nuostolio, juos reikėtų kelti iki 22 ct. Rajono Tarybai nuspręsta siūlyti tvirtinti 20 ct tarifą už vieną kelionės kilometrą vietiniais maršrutais darbo dienomis. Pasak bendrovių valdybos primininko Leono Apšegos, dėl to gali triukšmauti tik tas, kas nesupranta esamos situacijos.

Patvirtinus minėtą tarifą, už moksleivių vežimą (jie sudaro 75 proc. visų keleivių) autobusų parkas papildomai gautų 132 tūkst. litų, iš mokių keleivių pervežimo – apie 15 tūkst. litų.

Mokės nuomą

Valdyba patenkino UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“ prašymą leisti, patęsiant negyvenamųjų patalpų nuomos sutartį su liaudies meno studija „Židinys“, nustatyti 25,32 kv. metro bendrojo ploto negyvenamųjų patalpų Vilniaus g. 4, Kupiškyje, nuomos kainą – 0,15 lito be PVM už 1 kv. metrą. Per metus susidarys apie 30 Lt nuompinigių suma. Iki šiol tautodailininkai už patalpas nemokėjo nieko, nes buvo įskaičiuojamos remontui jų išleistos lėšos.

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video