2024/05/14

Floristinė grožio oazė

Rytoj, kovo 30 d., 10 val., kavinėje “Pasimatymas„ – floristikos darbų paroda.

Joje bus eksponuojami kupiškėnų, išklausiusių pažintinius gėlių komponavimo meno, kuriuos vedė iš Kauno atvykusi floristikos ir dizaino dėstytoja, profesijos mokytoja, knygos “Apeigos ir floristika„ autorė Nijolė Kalvaitytė-Purvinienė, darbai.

Miestelėnų pažintis su floriste užsimezgė prieš Kalėdas, pakvietus Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos “Guboja„ Kupiškio skyriaus pirmininkei Gražinai Seiliuvienei, įsitikinusiai, kad meninis ugdymas reikalingas kiekvienam žmogui. N. Kalvaitytė-Purvinienė floristikos kursus dėstė ne tik Kupiškio “Gubojos„ dienos užimtumo centro lankytojams, bet ir kitiems susidomėjusiems kupiškėnams. Šiuo metu pastarųjų yra dešimt. Mokymus tikimasi pratęsti po vasaros, pasiruošus reikiamų medžiagų.

Kursų metu dėstytojos suteiktos stilių ir gamybos būdų žinios, įgyti praktiniai įgūdžiai parodos autoriams leido sukurti aukšto lygio floristines puokštes bei kompozicijas. Ekspozicijose – ne tik gyvų ir sausų gėlių, bet ir aliejaus, smėlio kompozicijos, atvirutės iš džiovintų gėlių, monotipijos, koliažai, pinti kilimėliai, ažūriniai velykiniai kiaušiniai, koliažai, primenantys tapybą, grafiką, virtuviniai koliažai, reljefiniai paveikslai.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video