2024/05/07

Sunkiai sergančiai Urtei aukota ir eurais

Praėjusį sekmadienį Noriūnų laisvalaikio centre vyko labdaros koncertas “Vilties gijos”, skirtas sunkia liga sergančios kupiškietės Urtės Mitkaitės šeimai. Šis renginys sutapo su išvakarėse per LNK transliuota “Gerumo diena”, kuomet sergantiems kraujo vėžiu vaikams Lietuvos gyventojai paaukojo daugiau nei milijoną litų.

Idėjos sumanytoja Kupiškio kultūros centro vyriausioji specialistė Vanda Samulionienė teigė, jog ją itin sujaudino spaudoje pasirodžiusi Urtės ligos istorija, kurią papasakojo jos močiutė Palma Matulionienė. Jai atrodė prasminga, jei į pagalbos šauksmą atsilieptų ir kultūros darbuotojai. Akcijos data pasirinkta neatsitiktinai: šeštadienį Kupiškyje nuskambėjo “Aleksiuko bandonija”, tad rytojaus dieną svečių baltarusių kolektyvas sutiko vykti ir į Noriūnus. Koncertų salė čia apšildoma, tad tikėtasi sulaukti klausytojų.

“Šiandien čia atėjusieji yra labai turtingi žmonės, – renginio pradžioje į noriūniečius ir svečius kreipėsi laisvalaikio centro direktorė Daiva Bubulienė, – galbūt ne pinigais, bet širdies gerumu ir atjauta, pagalba tiems, kuriems jos labiausiai reikia”. Buvo perskaityta šešiametės Urtės ligos istorija. Lėtinė leukemija po kaulų čiulpų operacijos Vroclavo (Lenkija) klinikoje virto į pooperacinę komplikaciją – žarnyno uždegimą. Nors sudėtingai operacijai gauta parama iš valstybės iždo, kasdieniniai vaistai mergaitės šeimai kainuoja apie 720 Lt per mėnesį, po tūkstantį paliekama ligoninei, kurioje ligonė prižiūrima. Tačiau artimieji – tėvai Asta ir Dainius, brolis Domas, močiutė Palma – nepraranda vilties, tiki stebuklais, laukia į namus grįžtančios pasveikusios dukros, sesutės, anūkėlės.

Į kupiškėnų šeimos skausmą koncerto žiūrovai jautriai sureagavo: aukų dėžutė šalia Urtės nuotraukos pamažu pildėsi metaliniais pinigėliais ir dešimtinėmis. Kiekvienam aukojusiajam įteiktos padėkos. Surinktos aukos (628 Lt ir keletą eurų) buvo perduotos Urtės močiutei.

Į renginį atvykusius žiūrovus linksmino baltarusių kapelija iš Postavų miesto, Noriūnų kolektyvas “Iki ryto”, Subačiaus gitaristai. Koncertą vedė ir visą salę juokino Steputė (Violeta Mičiulienė) iš televizijos serialo “Miesčionys”. Pabaigoje vėl sugrįžta prie labdaros koncerto priežasties – kiekvienas, uždegęs po žvakutę, tyliai pasimeldė už klastingos ligos išvargintą Urtę.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video