2024/05/14

Slidininkai kol kas į kalniuką su slidėm kopia patys

Žiemos sporto mėgėjai susirūpino, kodėl nebeveikia keltuvas slidinėjimo trasoje prie Byčių. Pastaruoju metu žmonių virtinės, ypač poilsio dienomis traukte traukia į šią vietą nešinos slidėmis. Vieni čia apsistoja smagiai praleisti laisvalaikį, o kiti patraukia Ignalinos link, kur slidinėjimo trasos jau senokai įrengtos pagal visus reikalavimus.

Neradę reikiamo komforto naujojoje trasoje kupiškėnai kelia klausimą, ar visi pinigėliai, rajono Tarybos skirti šiai trasai įrengti, panaudoti pagal paskirtį.


Rajono mero pavaduotojo Jono Jaručio nuomone, Byčių slidinėjimo trasa buvo šiek tiek per anksti išreklamuota žiniasklaidoje (žiema nelaukia, – redakcijos pastaba.). Keltuvas keletą dienų veikė – norėta jį išbandyti. Šiuo metu jis slidininkų nekelia, nes dar negautas leidimas iš atitinkamos žinybos jį eksploatuoti. Taip pat yra kitų nesklandumų – dar nebaigtas rengti sklypo detalusis planas. Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis pridūrė, jog jį registravus bus sudaryta panaudos sutartis su apskritimi. Be sklypo detalaus plano negalima įrengti nei tualeto, nei automobilių stovėjimo aikštelės, nei vietos laikiniems statiniams. Direktorius teigė labiausia nuogąstaująs, ar kojos jų sumanymui nepakiš Aplinkos apsaugos departamentas, nes trasa rengiama Lėvens landšaftiniame draustinyje. Tiesa, prieš rengiant šį projektą žodžiu buvo atsiklausta aplinkosaugininkų. Iš jų pusės iki šiol jokių prieštaravimų negirdėti. Blogiausiu atveju įrenginius bus nesunku perkelti ir į kitą vietą.

Pasak Kultūros ir švietimo skyriaus vyr. finansininkės Virginijos Slavinskienės, iš rajono biudžeto praėjusių metų pabaigoje šiai slidinėjimo trasai įrengti buvo skirta 20 tūkst. litų. Iš jų 13 tūkst. kainavo keltuvas, o likusi suma panaudota daliai trasos įrengti. Šių metų biudžete šios trasos įrengimui užbaigti skirta dar 16 tūkst. litų. Jie rangovams kol kas dar nesumokėti.

Nepaisant per ankstyvos slidinėjimo trasos reklamos, J. Jarutis džiaugėsi, kad ji leido patikrinti, ar daug rajone ir aplink jį yra slidinėjimo entuziastų.

Mero pavaduotojas patikino, jog slidininkams kitą sezoną bus sudarytos visos sąlygos sportuoti.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video