2024/04/19

Metų palydėtuvės įkvepia naujiems užmojams

Likus trims dienoms iki Naujųjų metų, Alizavos kaimo bendruomenė surengė 2004-ųjų palydėtuves. Nuo lapkričio mėnesio bendruomenės pirmininku išrinktas Bronius Kaminskas teigė, jog į šią smagią šventę buvo pakviesti kaimyninių Palėvėnėlės ir Salamiesčio bendruomenių atstovai, rėmėjai bei Seimo narys Viktoras Rinkevičius.

Kaime reikia vienybės

Bendruomenė vienija apie 50 alizaviškių, kurie tą popietę su atžalomis susirinko į buvusį miestelio paštą, ką tik bendruomenei paskirtoje salėje. Prie žybsinčios eglutės vos tilpo visi norintieji atsisveikinti su senaisiais metais.

V. Rinkevičius sakė, jog stengiasi neaplenkti jam mielo krašto, pagal galimybes atvyksta pagelbėti iškilus problemoms ar pasveikinti su šventėmis.

Politikas, bendraujantis su keliais vietos ūkininkais, nori paskatinti kaimo žmonių būrimąsi į bendruomenes. Vienas šalia kito gyvenantys žmonės susiduria su panašiais rūpesčiais, tad svarbu vieningai siekti bendrų tikslų. Juolab kad Europos Sąjunga finansuoja kaimo bendruomenių projektus.

Pasak V. Rinkevičiaus, bendruomeninė veikla yra savotiškas pilietiškumo ugdymas. Šiandien kaimiečiai dažnai yra vieniši ir nusivylę, o įsitraukę į bendrus reikalus pasijunta pilnateisiais piliečiais, juos jungia vienodi interesai. Per kaimo bendruomenių veiklą svarbiais ir reikalingais savo seniūnijose gali pasijunti ir rajono ūkininkai.

Pasidomėjus apie 2004 m. veiklą, bendruomenės vadovas B. Kaminskas negalėjo pasidžiaugti jos nuveiktais darbais. Galbūt todėl ir prireikė naujo bei iniciatyvaus pirmininko. B. Kaminskas teigė numatęs kitais metais patalpų remonto darbus, bendradarbiavimą su vietos jaunimu, išvyką į Trakus bei Kernavę, bendruomenės internetinio puslapio kūrimą.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video