2024/04/25

Metus baigė krepšinio turnyru

Jei būtų renkamas veikliausias praėjusių metų rajono sporto kolektyvas, manau, be didelės konkurencijos toks garbingas vardas atitektų Valdo Šabrinsko vadovaujamiems “Pagardams„. Šio sporto klubo iniciatyva pernai buvo surengta daug įdomių varžybų, o jos vainikuotos pirmuoju tarpmiestiniu vyrų krepšinio turnyru, kurį organizuoti padėjo rajono kūno kultūros ir sporto centras.

Gruodžio 30 dieną Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos sporto salėje dėl “Pagardų„ taurės kovojo keturios komandos. Svetingai jas priėmę ir išlydėję, varžybų organizatoriai krepšinio aikštelėje nebuvo linkę svečiams nusileisti. Turėdami savo gretose patikimai Lietuvos krepšinio A lygos čempionate rungtyniaujantį Nerijų Anskiną (be jo dar žaidė Arūnas Galeckas, Giedrius Radavičius, Kęstutis Balčiauskas, Justinas Jocius, Ramūnas Ganiprauskas, Valdas Šabrinskas, Valentinas Beinoris ir Danas Mikolaitis), “Pagardai„ pirmajame mače 86:76 (46:35) įveikė Biržų “Evą„ (N. Anskinas pelnė 30 taškų), o Pasvalio “Melioracija„ po pratęsimo (30 kovos minučių nugalėtojo neišaiškino – 57:57) 60:78 (22:26, 3:21) palūžo rungtynėse su Vilniaus “Sonex-IPA„. Po šios nesėkmės pasvaliečiai nebeatsitiesė. Dvikovoje su Biržų ekipa dėl trečiosios vietos jau per pirmąją susitikimo pusę į savo krepšį paleido 44 taškus, o patys įmetė tik 29 ir nusprendė rungtynių nebetęsti.

Didžiosios taurės savininką lėmė finalinis “Pagardų„ ir “Sonex-IPA„ susitikimas. Jame vėl nesulaikomas buvo N. Anskinas (20 tšk.), gerai jam talkino A. Galeckas ir kiti komandos draugai. Mažiau judrūs, sunkūs sostinės atstovai neįstengė apsiginti nuo staigaus, veržlaus turnyro rengėjų puolimo. Pastarieji nugalėjo 79:63 (36:28). Pirmosios vietos taurę, aukso medalius ir diplomą jiems įteikė V. Šabrinskas ir rajono Savivaldybės vicemeras Jonas Jarutis. Kitos dvi kuklesnės taurės, sidabro ir bronzos medaliai bei diplomai atiteko Vilniaus ir Biržų ekipoms. Prizais buvo apdovanotas ir darniai dirbęs turnyro sekretoriatas.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video